Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Americký vojak zabil ženu, ktorá mu dávala orál: Zistil totiž čosi, čo ho totálne vytočilo

Joseph Scott Pemberton Zobraziť galériu (4)
Joseph Scott Pemberton (Zdroj: SITA/AP)

OLONGAPO CITY - Amerického vojaka v utorok uznal súd vinným zo zabitia transgender ženy na Filipínach. Desiatnik Joseph Scott Pemberton udusil Jennifer Laudeovú, pretože si pri vykonávaní orálneho sexu uvedomil, že nie je ženou presne v tom zmysle slova, ako očakával. Našli ju mŕtvu v hoteli pri bývalej americkej námornej základni severozápadne od Manily.

VIDEO Ruskom otriasla krvavá dráma: Manžel političky (†30) odpálil bombu v aute počas ich sexu

Pembertona napokon neodsúdili za vraždu, ale len za zabitie. Trest odňatia slobody v takomto prípade môže byť stanovený vo výške od šiestich do 12 rokov. "Očakávali sme usvedčenie z vraždy, ale namiesto toho dostal iba zabitie. Nie sme spokojní s rozhodnutím," uviedla po verdikte Laudeovej sestra Malou.

Americký vojak zabil ženu,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pemberton sa predtým priznal na súde k duseniu, ale zabitie popieral. Povedal, že konal v sebaobrane po tom, čo zistil, že mu dáva orálny sex muž a nie žena. Pred budovou súdu sa zhromaždilo množstvo demonštrantov, ktorí žiadali spravodlivosť. "Spravodlivosť pre Jennifer Laudeovú!", "Spravodlivosť pre filipínsky ľud", "Uväznite Pembertona na Filipínach", stálo na transparentoch.

Americký vojak zabil ženu,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Americký vojak zabil ženu,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Pembertona mali odviesť do národnej väznice v Muntinlupa, južne od hlavného mesta, kým sa Filipíny a americká vláda nedohodnú, kde príde k výkonu trestu. Právnik obete ale uviedol, že po krátkom spore s americkými úradníkmi, sudca nariadil, že pokým príde k trvalej dohode, zostane desiatnik na filipínskej vojenskej základni. "Je to smutný deň pre Filipíny. Ukazuje sa, že USA dostanú, čo chcú," povedal Harry Roque.

Prípad rozvíril diskusiu o prítomnosti amerických vojakov na filipínskej pôde. Spojené štáty zvýšili vojenskú pomoc na Filipínach v tomto roku po tom, čo stúplo napätie v regióne kvôli novej aktivite Číny v Juhočínskom mori. Momentálne sa čaká, kým filipínsky Najvyšší súd schváli zmluvu umožňujúcu americkej armáde ukladať zásoby na filipínskych základniach pre operácie spojené s námornou bezpečnosťou, humanitárnou pomocou a katastrofami.

Viac o téme: Joseph Scott Pemberton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu