Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúci prieskum: Matovič rastie, Kotleba zúri

Marcové voľby sa rýchlo blížia a agentúry sa predháňajú, ktorá prinesie vierohodnejší a presnejší prieskum. Ten posledný, ktorý uverejnila agentúra ACNAŠ, poriadne mieša predvolebnými preferenciami politických strán. Dominanciu vládneho SMERu, ktorý má 38%, ohrozuje koalícia OĽaNO – Nova s 23%.

Prekvapením je aj strana Šanca Evy Babitzovej, ktorá sa ocitla so 6,2 percentami na piatom mieste v prieskume, tesne za Mostom Híd (6,8 %) a za Sieťou (8,1%). Predbehla aj takých veteránov, ako sú KDH (5,8%) či SNS (5,3%). Šanca bola založená v marci 2015 a je jedinou novou stranou, ktorá by sa podľa prieskumu agentúry ACNAŠ dostala po voľbách do parlamentu.

Drastický rast preferencií „Matovičovcov“ a „Lipšicovcov“ zapríčinil podľa agentúry najmä majstrovský predvolebný ťah Igora Matoviča s tričkom, v ktorom stál počas tlačovej konferencie SMERu a iritoval ním premiéra Fica. Prekvapivo tým ukradol nielen voličov pravicových strán, ale aj ľavicovej SNS či Kotlebovej ĽS Naše Slovensko.

Neprekvapil pokles preferencií SDKÚ-DS. Ich spriaznená prieskumná agentúra má vianočné prázdniny naplánované už od konca novembra, a tak preferencie Freša a spol. klesli na reálnych 2,6%. Podľa vyjadrenia predsedu SDKÚ Pavla Freša je realistické, že vo februári verejnosť opäť pobaví rečami o piatich percentách.

Na prieskum agentúry ACNAŠ reagoval aj župan banskobystrického kraja a predseda strana ĽS Naše Slovensko Marián Kotleba. Veľkou zákazkou tričiek s potlačou „Babitzová chráni teroristov!“ chce získať naspäť aspoň pár voličov, ktorých mu ukradol Matovič svojim majstrovským politickým ťahom. „Igor to spravyl dobre, chcem to tak aj ja,“ napísal Kotleba vo svojom oficiálnom vyjadrení.

Pozn.: Tento text je vymyslený a akákoľvek podobnosť s existujúcimi osobami či organizáciami je čisto náhodná.

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu