Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nikki sa neumývala už 12 rokov: Keby tak urobila, zničila by ju vlastná imunita

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Nikki Hurstová (48) neuprednostňuje špinu pred čistotou, ale kvôli svojmu zriedkavému ochoreniu si nedopriala sprchu už dlhých 12 rokov. Na udržiavanie hygieny používa detské obrúsky a dokonca aj pitná voda u nej spúšťa alergickú reakciu, ktorá ju zanecháva v bolestivej agónii.

Ekoexpert ukázal dôkaz o zamorení Slovenska: Neviditeľný zabijak, ktorý nás kosí po tisícoch!

Nikki je jedným z piatich miliónov ľudí, ktorí trpia akvagenickou alergiou, pri ktorom jej imunitný systém napáda kožu, keď sa dotkne vody. Je to problém, ktorý ju takmer dohnal k samovražde.

"Jednoduché úlohy sú nočnou morou. Umývam v gumových rukaviciach, ale ak sa moje ruky príliš rozhorúčia, potím sa a pichanie sa šíri do ramien. Niekedy útoky môžu trvať osem hodín a ja sa schúlim, kým sa to všetko neskončí," hovorí o nepríjemnom svrbení a bodaní žena, ktorá každý mesiac podstupuje výmenu krvnej plazmy.

Takáto liečba, na ktorú pravidelne chodí, jej totiž pomáha zmierniť príznaky. "Som veľmi vďačná za liečbu a chcem poďakovať všetkým zamestnancom, pretože je to jediná vec, ktorá mi poskytuje úľavu. Vrátila ma späť do života," uviedla Nikki, ktorej ochorenie diagnostikovali v roku 2003.

Viac o téme: Nikki Hurstová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu