Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Mozgový budíček: 5 zaručených tipov pre bystrejšie myslenie

5 tipov pre bystrejšie myslenie Zobraziť galériu (6)
5 tipov pre bystrejšie myslenie (Zdroj: NaturaMed, PR)

Poznáte tie dni. V práci neviete, do čoho skôr „pichnúť“, šéf vás poveril novou úlohou a váš mozog si, ako naschvál, práve teraz vzal dovolenku. Vieme, čo ho zobudí!

Vyspite sa doružova a raňajkujte ako kráľ

Dlhodobé ponocovanie urýchľuje úhyn mozgových buniek a odopieranie raňajok znižuje hladinu krvného cukru, takže na porade budú od vás kolegovia bočiť, lebo pripomínate zombíka. Žúry a ranné kávy z automatu prenechajte študentom. Vy sa radšej do nového dňa dobre vyspite a najedzte.

Netrápte sa vecami, ktoré za to nestoja

Mozog vyprodukuje v priemere 50 000 myšlienok denne, z toho 70 percent je negatívnych, tvrdia vedci. Čo tak zvrátiť pomer? Pozitívne myslenie podporuje činnosť neurónov a zlepšuje kognitívne schopnosti. Navyše, je nákazlivé. Usmejte sa na svet a on sa usmeje na vás!

Pite... nealko

70 percent mozgu tvorí voda. Spomeňte si na to, keď nabudúce pocítite smäd. Už samotný pocit je jedným z príznakov dehydratácie a 2-percentné dehydrovanie organizmu stačí na to, aby krátkodobo zhoršilo pozornosť, pamäť a schopnosť analyticky uvažovať. Rizikovou skupinou sú najmä športovci. Výskumy ukázali, že hodina a pol intenzívneho potenia bez dopĺňania tekutín má na mozog podobný efekt ako rok starnutia. Našťastie, len dočasný. Nečakajte preto na smäd a napite sa hneď.

Jedzte omega-3

Omega-3 mastné kyseliny sú základnou stavebnou zložkou mozgu. Telo si ich nevie vyrobiť samo a keď mu chýbajú z vonkajších zdrojov, predovšetkým z rýb, mozog je vyvedený z rovnováhy. Dôsledky? „Oslabenie mentálnych funkcií, zvýšené riziko Alzheimera, zhoršenie pamäťovej kapacity i sústredenosti,“ upozorňuje MUDr. Alžbeta Béderová, CSc. „Nedostatok omega-3 narúša emocionálnu rovnováhu aj spánkový režim, môže dokonca viesť k depresiám a pocitom úzkosti.“

Riešením sú kvalitné výživové doplnky, ako napríklad OmegaMarine Forte+ od NaturaMed Pharmaceuticals, s výťažkom z čerstvého nórskeho lososa. Na občerstvenie mozgu stačia už dve kapsuly denne.

Cvičte

Poznáte neurobic? Cieľom mozgového fitnes je narušiť stereotyp a prinútiť tak neuróny kmitať rýchlejšie. Pracovný výkon zlepšia aj zdanlivé hlúposti, napríklad umývanie zubov nedominantnou rukou či trik s prevrátenou fotografiou na stole. Ak známy predmet, na ktorý sa dívate denne, obrátite hore nohami, spravíte z neho pre mozog hádanku, u ktorej musí nanovo definovať farebné, tvarové a vzťahové súvislosti. Alebo si vytlačte tento článok a skúste rukou prepísať úvodný odsek od posledného slova po prvé.

Získajte omega-3 ZADARMO!

V súčasnosti prebieha špeciálna akcia po celom Slovensku – každý má možnosť získať mesačné balenie OmegaMarine Forte+ zadarmo, iba za cenu poštovného a balného 1,95 eur. Svoju vzorku zadarmo si pýtajte na bezplatnej linke 0800 60 68 87 alebo kliknite na www.omegamarineforte.sk a použite zľavový kód 331.

NaturaMed
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: NaturaMed)

-Reklamná správa-

Viac o téme: NaturaMed
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu