Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ochranári chceli vyslobodiť vtáčiky: VIDEO Zaútočil na nich agresívny polonaháč s lopatou

(Zdroj: Twitter)

AUDON - Neuveriteľná príhoda sa stala ochranárom vtákov a skupinke novinárov, ktorí ich sprevádzali. Ochranári chceli vyslobodiť zákonom chránených vtákov z ilegálnych klietok, no dočkali sa nepríjemného prekvapenia. Vybehli na nich domáci so záhradníckym náčiním a dali im pocítiť, čo si o ich ochranárskom počine myslia.

Ochranári zo Združenia na ochranu vtákov (La Ligue pour la Protection des Oiseaux - LPO) prišli vyslobodiť stehlíkov pestrých z ilegálnych klietok, no netušili, čo ich čaká. Vyrútil sa na nich muž v slipoch, modrom tričku a veľkou lopatou. Jeho identita nie je známa, ale je isté, že bol poriadne nasrdený a podľa toho sa správal.

Incident sa odohral v západnom Francúzsku, v Landes. Ochranári prišli v spoločnosti novinárov vyslobodiť vtáčikov uväznených v klietkach na kukuričnom poli. Všetko išlo podľa plánu, ale keď sa ochranári priblížili k ďalšej lokalite, vybehol na nich rozzúrený domáci obyvateľ. Tento druh vtáka je od roku 1976 chránený, no ľudia ho lovia najmä preto, že ho považujú za lahôdku.

"Bolo to drsné. Štyria či piati z nás dostali dve alebo tri rany lopatou," povedal pre Telegraph riaditeľ LPO Allain Bougrain-Dubourg. Po chvíli sa však pridal druhý obyvateľ. Ten si zase so sebou priniesol záhradné náčinie. Ochranárom a novinárom spôsobili ľahké zranenia, prepichnuté pneumatiky či poškodené kamery.

Škrabance a modriny nakoniec nevyšli nazmar. Ochranárom sa podarilo vyslobodiť asi dvadsať stehlíkov. Okrem toho násilníkov chcú žalovať. Tí im paľbu opätujú a taktiež pravdepodobne podajú trestné oznámenie za prekročenie nelegálneho súkromného pozemku.

Aj napriek vážnemu kontextu situácie si ľudia začali z neznámeho muža v modrom tričku robiť posmech a vymýšľali všelijaké koláže. Toto je len krátky výber z nich.

Viac o téme: OchranáriVtáciStehlíkMuž v slipoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu