Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Feministka na FOTO urobila tú najkrvavejšiu vec: Keď uvidíte jej rozkrok, budete sa červenať

Charlie Edge Zobraziť galériu (3)
Charlie Edge

LONDÝN - Čo by emancipované ženy neurobili kvôli vlastnej menštruácii? Londýnčanka Charlie Edge si spolu s ďalšími odvážnymi ženami obliekla biele nohavice a vyrazila do ulíc „dole bez“. Pozrite sa, ako to dopadlo.

Takto by to vyzeralo, keby ženy prestali nosiť tampóny. To bolo motto skupinky žien, ktorá do ulíc vyrazila počas „svojich ženských dní“. Chceli britskú vládu podnietiť k zrušeniu dane uvalenej na tampóny, pretože sanitárne potreby sú stále označované ako luxusné položky, kým napríklad holiace britvy nie sú daňovo zaťažené. Pritom, tampóny ženy nevyhnutne potrebujú oveľa viac ako exotické mäso či ozdoby na torty, ktoré sú tiež zaťažené vyššou DPH. A tak sa ženy postavili pred parlament.

Sophie (23) išla rodiť vždy, keď dostala menštruáciu: Jej život je jedno veľké prekliatie!

Feministka na FOTO urobila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Charlie Edge)

Podľa prieskumov minú niektoré ženy počas života viac ako 25-tisíc eur na hygienické potreby súvisiace s menštruáciou, uviedol Huffingtonpost.co.uk. Ľudia sa podľa feministiek, ktoré do ulíc vyrazili s transparentmi, neradi pozerajú na menštruačnú krv a považujú ju za nechutnú. Nechcú vidieť ženské krvácanie. Úplne inak by podľa Charlie Edge reagovali, keby videli fotografiu s krvavou škvrnou na ruke.

Feministka na FOTO urobila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Charlie Edge)

Viac o téme: ProtestMenštruáciaCharlie Edge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu