Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V novembri sa má Zem ponoriť do úplnej tmy: Dva týždne bez Slnka, prehovorila NASA

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Národný úrad pre letectvo a vesmír bol nútený reagovať po tom, ako ho zaplavili stovky emailov od vystrašených ľudí. Povráva sa totiž, že Zem sa o dva týždne ponorí do tmy. Má sa ľudstvo báť, že bude musieť prežiť nejaký čas bez Slnka? Poznáme pravdu.

Internetové stránky v posledných dňoch zaplavili správy o tom, že NASA potvrdila, že v období od 15. do 29. novembra nastane na našej zemeguli úplná tma. Tá bude spôsobená planetárnym javom, v dôsledku ktorého dôjde k solárnym búrkam a následnému oslabeniu žiarenia. Stane sa tak vraj po prvýkrát po milión rokoch. Celú udalosť mal objasniť riaditeľ NASA Charles Bolden v tisíc stranovom dokumente prezentovanom v Bielom dome.

V novembri sa má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vydesení ľudia v tejto súvislosti bombardujú kozmickú agentúru správami, pretože sa boja, že štrnásť dní budú musieť žiť v totálnej tme. Pracovníci NASA zvyčajne odmietajú komentovať apokalyptické predpovede, no teraz urobili výnimku, pretože už toho bolo jednoducho príliš. "NASA v žiadnom prípade nevydala žiadne vyhlásenie o sedem alebo štrnásťdňovom období tmy v novembri v dôsledku solárnej búrky. Všetky tieto reči sú úplne nepravdivé. Cítili sme potrebu zareagovať, pretože nám ohľadom napísalo veľmi veľa ľudí. Vychutnajte si zostávajúce dni roka 2015, z ktorých všetky bude tvoriť deň aj noc," napísali predstavitelia agentúry la na Facebooku na stránke NASA's Earth Observatory.

 

NASA má vraj tajný plán, ako ovládnuť ľudstvo: Štyri kroky na nastolenie nového svetového poriadku

Falošná správa o zatemnení Zeme sa najprv objavila na stránke Newswatch33.com. Článok obsahoval údajné vyjadrenia NASA o tom, že solárny výpadok bude spôsobený astronomickou udalosťou, ktorá sa odohrá medzi Venušou a Jupiterom. Svetlo z Venuše vraj zahreje plyn na Jupiteri, čo povedie k uvoľneniu vodíka do vesmíru a o 2,50 ráno 15. novembra sa dostane aj k Slnku. Vzápätí nastane obrovský výbuch na slnečnom povrchu, čím sa okamžite zvýši teplota Slnka o takmer 9000 stupňov. V dôsledku výbuchov tepla z jeho jadra sa utlmí solárna činnosť na dva týždne.

Viac o téme: TmaNASA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu