Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Toto dievčatko si nikto nechce adoptovať: Prosím, zoberte si ma, chcem mať pekné Vianoce!

Grace čaká na novú rodinu Zobraziť galériu (2)
Grace čaká na novú rodinu (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Osud malej Grace dojal celú Veľkú Britániu a určite dojme aj vás. Dievčatko totiž celý svoj život čaká na to, kým si ho niekto adoptuje. No zatiaľ sa nikto nenašiel. Pokiaľ sa tak v dohľadnej dobe nestane, ktovie, čo s ňou bude.

Modré očká a nákazlivý úsmev - trojročná Grace vyzerá ako anjelik. Je tu ale niečo, čo v jej živote neuveriteľne chýba. Milujúca matka. Tá biologická totiž nie je schopná sa o ňu starať. Od narodenia tak žije v náhradnej rodine a čaká, kým si ju niekto adoptuje. Tak, ako sa to podarilo pri jej dvoch súrodencoch. A bude sa tak musieť stať čo najskôr, pretože jej pestúni Jill a Paul sú už pomaly v dôchodkovom veku. "Snažíme sa pre ňu nájsť pekný domov. Veľmi si želáme, aby ďalšie Vianoce prežila v kruhu nejakej milej rodiny," povedala Jill denníku Daily Mirror.

Dojemné VIDEO hluchonemého chlapca: Prvýkrát dokázal komunikovať s okolím!

Grace mala veľmi ťažký štart do života. Jej matka počas tehotenstva trpela preeklampsiou a nedokáže sa o ňu postarať. Dievčatko je ale samé choré. Má mozgovú obrnu a chronické ochorenie pľúc, čo jeho adopciu ešte viac sťažuje. Taktiež má problémy s trávením a býva pravidelne chorá. Najhoršie je to v zime, keď je veľmi náchylná na rôzne infekcie. Lekári sa obávali, že nikdy nebude chodiť, no ona predčila všetky očakávania a teraz chodí a behá, že za ňou ledva stíhajú.

Toto dievčatko si nikto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Paul a Jill sú presvedčení, že nakoniec sa nájde niekto, kto sa Grace ujme. Je to vraj veľmi špeciálne dieťatko, ktoré si každý okamžite zamiluje. "Je neuveriteľne milá a hravá, jednoducho ju musíte milovať. Ten, kto ju prijme k sebe, bude mať veľké šťastie,"  dodal Paul. Rodičia, ktorí majú sami päť potomkov a jedenásť vnúčat, sa v priebehu posledných devätnástich rokov starali celkovo o štyridsať detí. Ten, kto si Grace adoptuje, musí rátať s tým, že si kvôli svojim zdravotným problémom vyžaduje viac starostlivosti ako možno ostatné deti. Jeden z rodičov bude musieť ostať doma, ale pri pohľade na Grace je jasné, že to bude stáť zato.

Viac o téme: Adopcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu