Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

A teraz sa dobre pozerajte: Hádajte, koľko trvá Petržalčanom, kým nájdu voľné parkovacie miesto

Takto to vyzerá na Lachovej Zobraziť galériu (3)
Takto to vyzerá na Lachovej (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Kto býva v Petržalke, veľmi dobre vie, aká zúfalá je tu situácia ohľadom parkovania. Autá stoja všade, niekedy už máte pocit, že by vodiči najradšej zaparkovali svoje tátoše rovno pred bránou. Zaujímavý experiment vám ukáže, že nájsť voľné miesto na parkovanie je tu priam nemožné.

Je to už ako obohratá pesnička. Parkovanie v Petržalke - večný problém, ktorý sa doteraz nepodarilo vyriešiť ani jednému starostovi. Kedysi toľko áut nebolo, no teraz, keď ich je aj niekoľko v rodine, je zaparkovať v tejto, ale aj iných bratislavských mestských častiach, priam umenie. Parkuje sa už naozaj všade - na chodníkoch, trávnikoch aj pri priechodoch pre chodcov.

A teraz sa dobre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

 

ROZHOVOR s prednostom Petržalky o kritickej situácii s parkovaním: Prinesieme väčší komfort bývania

Skupina študentov sa v rámci školského projektu podujala vykonať experiment, počas ktorého zisťovala, ako dlho im bude trvať nájsť voľné miesto. Jedený celý týždeň počas pracovných dní jazdili po frekventovaných uliciach ako Lachova, Námestie Hraničiarov či Wolkrova a hľadali, hľadali a hľadali, kde sa nájde nejaká malá medzierka. A tu je ich zistenie - nájsť parkovacie miesto im v priemere trvalo až pätnásť a pol minúty!

A teraz sa dobre
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

"Uvedomili sme si, že dnes už je bežné, keď študenti vysokých škôl majú vlastné auto. Kým v minulosti sa kalkulovalo s jedným autom na zhruba päť bytov, dnes býva v podnájme aj päť študentov, z ktorých štyria jazdia vlastným autom a ich najväčšou starosťou je, kde večer zaparkujú," priblížil zámer projektu Matej.

Parkovanie v Petržalke

Petržalka by mala ako prvá bratislavská mestská časť od januára spustiť nový systém parkovania, ktorý uľahčí parkovanie najmä rezidentom. Podľa navrhovaného riešenia domáci obyvatelia za ročnú parkovaciu kartu zaplatia 60 eur, nerezidenti až 800. Na prvom hlasovaní však tento návrh neprešiel. V utorok 20. októbra sa bude k tejto téme konať verejná diskusia so starostom Vladimírom Bajanom.

 

Viac o téme: ParkovaniePetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu