Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Angela zachránila len dve veci z domu, ktorý zaplavila voda: Jej voľba vás prekvapí

Angela vzala pizzu a psa a utiekla
Angela vzala pizzu a psa a utiekla (Zdroj: youtube/breaking world news)

COLUMBIA - Južnú Karolínu v uplynulých dňoch zasiahla obrovská búrková smršť, ktorá vyhnala tisícky ľudí z ich domovov a niekoľko z nich pripravila o život. Reportérka miestnej televízie sa jednej ženy pýtala, čo si zobrala so sebou, keď utekala pred veľkou vodou. Jej odpoveď vás asi prekvapí.

Angelu Williamsovú vôbec netrápi, že pri povodniach prišla o rodinné fotografie či iné osobné predmety, za ktorými by väčšina ľudí určite smútila. Novinárke Sam Bleiweisovej prezradila, že zo svojho domu, ktorý zaplavila veľká voda, si zobrala len to najcennejšie - svojho psa a pizzu. "Vzala som si len dve pizze Tortino a môjho psa. Odišli sme preč, to je všetko," povedala v rozhovore, ktorý prebiehal v zaplavenej oblasti. Že pred vodou zachránila svojho domáceho miláčika, je úplne pochopiteľné. Ale brať so sebou mrazené pizze; každý z nás má očividne iné priority.

Búrkové dažde vyvolané hurikánom Joaquin si na juhovýchode USA v uplynulých dňoch vyžiadali dvanásť obetí na životoch. Desať ľudí zahynulo v spomínanej Južnej Karolíne, ďalí dvaja v Severnej Karolíne. Napriek tomu, že sa oblasť vyhla priamemu zásahu hurikánom, stovky diaľnic zostávajú zaplavené, podmáčaným hrádzam hrozí preliatie a mostom zrútenie. Asi 40 tisíc ľudí sa ocitlo bez pitnej vody.

Veľmi obávaný hurikán Joaquin síce minul východné pobrežie USA, ale podľa odborníkov vytvoril akúsi hasičskú hadicu, ktorou do oblasti prúdila tropická vlaha. V pondelok sa najvýdatnejšie dažde presunuli do štátov na pobreží Atlantiku a úrady v Južnej Karolíne prešli od záchranných operácií k náprave škôd. Guvernérka Nikky Haleyová ale i tak varovala občanov, aby zostali opatrní vzhľadom k vypúšťaniu prebytkov vody z priehrad.

Viac o téme: ZáplavyPovodneHurikánJoaquinJužná Karolína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu