Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po rutinnom zákroku sa z dievčiny (21) stala troska: Spálená vagína jej zničila život

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

WELLINGTON - Po bežnom gynekologickom zákroku utrpela dievčina šok. Horší výsledok si vo svojom veku ani nevedela predstaviť. Nielenže jej lekári spôsobili ťažké popáleniny, ale takmer ju pripravili o možnosť mať v budúcnosti deti. Navyše, za „nehodu“ jej ponúkli iba smiešnu kompenzáciu.

Len 21-ročná dievčina z novozélandského Wellingtonu sa musela až tri mesiace zotavovať z bolestí po inak rutinnej 15-minútovej procedúre, ktorú musela absolvovať po podozrení na karcinóm. V dôsledku „omylu“ v špecializovanom centre zo strediska odchádzala so spálenou vagínou. Kyselinu octovú, ktorú lekári pri zákroku používajú, totiž farmaceuti už pri výrobe zabudli zriediť.

Smiešna kompenzácia za tvrdú chybu a utrpenie

Dievčina sa zľakla, že po nehode, z ktorej sa musela dlho zotavoť, ostane neplodná. A ako päsť na oko padla aj neskutočne smiešna kompenzácia zo strany lekárne. Hoci sa náklady na zotavenie dievčiny reálne vyšplhali na 2 070 eur, lekáreň jej ako ospravedlnenie venovala len 70. V sprievodnom liste zároveň vyhlásila, že sprísni kontrolu a postupy pri dávkovaní jednotlivých zložiek, aby sa zabránilo chybám v budúcnosti.

Tragédia na gynekologickom oddelení: Nemocnica zavinila smrť pacientky

„Celý čas som kričala a mala som strašné záchvaty paniky. Bola som troska,“ spomína na bolestivé obdobie rekonvalescencie mladá pacientka. „Nesmela som nikam chodiť a nemohla som si sadnúť, pretože to ukrutne bolelo,“ doplnila dievčina, ktorej rodina podala na lekáreň sťažnosť a požaduje kompenzáciu za lekársku starostlivosť.

Po rutinnom zákroku sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Viac o téme: VagínaGynekologický zákrok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu