Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Druhý muž al-Kájdy mal špinavé tajomstvá: Sexdetaily z hanebného súkromia duchovného

Tento muž bol pokrytcom najhrubšieho zrna. Zobraziť galériu (2)
Tento muž bol pokrytcom najhrubšieho zrna. (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Pokrytectvo najhrubšieho zrna predvádzal radikálny islamský duchovný Anwar al-Awlákí, ktorý kedysi figuroval aj na zozname najhľadanejších teroristov sveta ako druhý muž al-Kájdy. Tento konzervatívny otec troch detí bol sedemkrát zatknutý za avantúry s prostitútkami, potom utiekol zo Spojených štátov. Stal sa prvým Američanom zabitým dronom. FBI zverejnila detaily o jeho extrémnych sexuálnych závislostiach už dávnejšie, Scott Shane sa však rozhodol pozrieť sa na Awlákího životný príbeh podrobnejšie v knihe s názvom Terorista, prezident a vzostup dronov.

Imám Awlákí patril medzi najznámejších moslimských klerikov v Amerike, viedol veľkú mešitu vo Falls Church vo Virgínii. Po útokoch z 11. septembra 2001 sa často objavoval v novinách a v televízii ako muž, ktorý ich radikálne odsúdil, no zdôrazňoval, že Američania sa teraz nesmú začať báť islamu. FBI ho veľmi pozorne sledovala už vtedy a vysvitlo, že ide o skutočné pokrytca, ktorý je zrejme posadnutý sexom.

Awlákí sa rád nechal obšťastňovať mladými dámami, a to pri zapnutom svetle, ako sa dozvedeli precízni agenti tajnej služby. Využíval najmä online eskortné služby, a to dokonca sebavedomo pod svojím vlastným menom. Niekedy šlo o orálny sex, inokedy žiadal pohlavný styk a niekedy sa odbavoval na ženách, ktoré sa uspokojovali samé. Ženy s ním problém nemali, bol „čistý, sladký a veľmi príjemný“.

Tento muž bol pokrytcom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Absolútne nedbal o to, že ho môže niekto pristihnúť. Pre muža v jeho postavení šlo o veľmi nezvyklé správanie sa, sexuálny škandál by ho stál sľubnú kariéru. Opakované cudzoložstvo, klamstvá, mrhanie peniazmi (prostitútkam platil 300 až 400 dolárov na hodinu), to všetko bolo striktne v rozpore so základnými princípmi islamu. „Filmy a nahota, to je globálne ničenie dnešnej kultúry,“ vyhlásil pritom počas svojej kázne. Tajné služby boli nútené rozohrať veľmi špinavú hru.

Naďalej o ňom zbierali informácie, aby ho mohli pritlačiť k múru a odhalili prepojenia na al-Káidu. Stále sa im totiž nedarilo Awlákího spojiť s Usámom bin Ládinom a jeho teroristickou skupinou. Vydieranie, ktoré sa zdalo jedinou možnosťou, Awlákí priznal svojmu bratovi Ammarovi: „Bolo mi povedané, že FBI má dokumenty, ktoré mi môžu zničiť život. Prehodnotil som svoje možnosti, jednou z nich je drastický útek zo Spojených štátov.“ Vzápätí odletel do Birminghamu vo Veľkej Británii na plánovanú služobnú cestu a už sa nikdy nevrátil.

Dôvodom jeho úteku neboli americké predsudky voči islamu, ako predpokladala verejnosť, keď sa to prevalilo, ale Awlákího nechutné a obscénne správanie sa. V Británii sa Awlákí dostal do omnoho extrémistickejších kruhov, nakoniec odcestoval do Jemenu, kde sa stal šéfom propagandy jednej z buniek al-Káidy. Priamo povzbudzoval ľudí k džihádu, zvolil teda iný prístup, aký mal v USA. Dňa 30. septembra 2011 sa stal prvým americkým občanom zabitým pri útoku dronov.

Viac o téme: Sexuálny škandálAl-KáidaTerorista Anwar al-Awlákí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu