Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Saudská Arábia plánuje popraviť teroristov: Al-Káida jej hrozí útokmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RIJÁD - Jemenská odnož al-Káidy pohrozila útokmi Saudskej Arábii v prípade, ak táto sunnitská monarchia uskutoční plánovanú hromadnú popravu väzňov odsúdených za terorizmus.

"Prisaháme Bohu... že skôr, než vyschne krv našich zajatých, bude preliata krv vojakov Domu Saudov," uvádza sa vo vyhlásení organizácie Organizácia al-Káida na Arabskom polostrove (AQAP), ktorá je jednou z najnebezpečnejších odnoží tejto globálnej teroristickej siete. Hrozba bola zverejnená dnes na Twitteri. 

Saudskoarabské médiá minulý týždeň informovali o tom, že miestne úrady plánujú hromadne popraviť vyše 50 ľudí usvedčených z teroristických trestných činov. Medzi nimi majú byť aj členovia al-Káidy. 
Rijád naposledy uskutočnil hromadné popravy osôb odsúdených za terorizmus a podobné zločiny po tom, ako skupina islamských militantov v roku 1979 obsadila Veľkú mešitu v Mekke. 

Saudská Arábia v uplynulom roku zaznamenala nárast počtu útokov, ku ktorým sa prihlásili extrémisti z organizácie Islamský štát (IS) so zázemím v Sýrii a Iraku. Od začiatku roku 2015 v Saudskej Arábii popravili minimálne 151 ľudí vrátane mnohých cudzincov odsúdených za drogovú trestnú činnosť. 

Viac o téme: Saudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu