Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Konferencia ľudových liečiteľov sa poriadne zvrhla: Účastníci sa zmenili na bľabotajúce kreatúry

(Zdroj: Twitter)

HAMBURG - Konferencia alternatívnych liečiteľov sa nečakane zvrhla. Desiatky účastníkov sa totiž zdrogovali a dostali halucinácie. Niektorí trpeli dýchacími ťažkosťami a kŕčmi. Situáciu muselo ratovať až 150 záchranárov a policajtov.

Účastníkov homeopatickej konferencie pri nemeckom Hamburgu prekvapila droga podobná LSD, píše český server echo24.cz. Nemecké médiá informovali, že 29 mužov a žien po požití drogy "bľabotali, hovorili nezmysly, váľali sa na lúke a trpeli kŕčami". K udalosti došlo v piatok v meste Handeloh, ktorý leží južne od Hamburku.

Nemeckí policajti sa vyjadrili, že halucinogén mohli použiť vo forme jointu v rámci experimentu. Člen vládnej komisie pre narkotiká Torsten Passie sa vyjadril, že dotyční zrejme nevedeli, čo užívali. "Predpokladám, že ľudia nevedeli o tom, čo je to za látku, aké má účinky a nepoznali s ňou spojené riziká," uviedol.

Aleternatívni lekári požili halucinogénnu drogu 2C-E. Tá spôsobila kŕče, bolesti, ťažkosti s dýchaním a halucinácie. Ľudí muselo ratovať až 150 záchranárov spolu s policajtami. Droge sa prezýva tiež Aquarust, výsledky požitia odhalili to krvné a močové testy.

Niektorí pacienti vo veku 24 až 56 rokov museli byť hospitalizovaní vo vážnom stave. Zaujímavosťou je fakt, že drogu v Nemecku minulý rok zakázali. Droga sa dá šňupať alebo jesť. Medzi vedľajšie účinky patrí rozšírené estetické vnímanie a pôsobí asi 8 až 12 hodín, píše český portál.

Asociácia nemeckých liečiteľov sa od incidentu dištancovala. "Bohužiaľ táto konferencia poškodila obraz alternatívnej medicíny. A my musíme objasniť, že takéto činy nie sú v súlade s našimi hodnotami," nechali sa počuť nemeckí lekári alternatívnej medicíny.

Viac o téme: DrogyHamburgKonferencieHomeopati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu