Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Na mesto sa zrútila ohnivá guľa: Divoké dohady svedkov o pôvode záhady

Explózia nastala 80 až 120 kilometrov nad zemou
Explózia nastala 80 až 120 kilometrov nad zemou (Zdroj: Youtube/Karma TV)

BANGKOK – Vodiči v rušných uliciach thajskej metropoly sa ako každé iné ráno ponáhľali do práce, keď ich odrazu vyrušil podivný jasný záblesk na oblohe. O pôvode ohnivej gule sa na internete okamžite rozprúdila živá debata.

Jasný pruh svetla zbadali vodiči v Bangkoku dnes okolo 8.40 ráno. Objekt na jasnomodrej oblohe pripomínal padajúci meteorit, ktorý mohol pri dopade explodovať a zanechať po sebe oblak dymu. Ľudia však začali špekulovať, že mohlo ísť aj o kozmické teleso, ktoré sa dostalo do kolízie, pretože stopy po dopade meteoritu doposiaľ neobjavili. Záblesk trval len dve sekundy a odohral sa vo výške 80 až 120 kilometrov nad zemou.

VIDEO V noci sa v Argentíne diali veci: Ohnivá guľa na oblohe vystrašila ľudí!

Objekt zaznamenali vodič na viacerých miestach. Podľa úradov v oblasti pozorovania nezaznamenali žiadny pád lietadla alebo vrtuľníka, ale ani planetárium neevidovalo žiadny prelet meteoritu, uvádza Bangkokpost.com. Napriek tomu si astronómovia myslia, že pravdepodobne ide o meteorit alebo kúsok meteoritu, ktorý počas preletu zhorel v atmosfére. Objavil sa však aj taký názor, že objekt mohol byť horiacim balónom alebo vesmírnym odpadom. 

Viac o téme: MeteorOhnivá guľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu