Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Z týchto dôvodov na rozvod odpadnete: Príliš sexu a ešte viac!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DILLÍ - India stále patrí ku krajinám s najnižším počtom rozvodov na svete, ale aj tu začínajú byť rozpady manželstiev stále častejšie. Podľa odborníkov je väčšina rozvodov podávaná na základe "zneužívania", či podľa oficiálnej právnej terminológie "krutosti". Ale čo všetko pod túto kolónku patrí a čo nie? Spravodajský server BBC News pripravil prehľad niekoľkých najmenej pravdepodobných prípadov.

Vymetačka večierkov

Minulý týždeň zrušil vrchný súd v Bombaji rozhodnutie rodinného súdu, ktorý v roku 2011 povolil rozvod námorníkovi, kde príčinou bola záľuba manželky v zúčastňovaní sa na večierkoch. Bombajský súd zistil, že ani štyridsaťdvaročný muž sa večierkom nijako nevyhýba, a preto ak na ne chodí aj manželka, nemôže to pre neho predstavovať ani fyzické, ani psychické týranie.

Z týchto dôvodov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Sexuálny stroj

Manželstvo bez sexu je častou príčinou rozvodov po celom svete. Vlani požiadal o rozvod v Bombaji nemenovaný muž, od ktorého manželka naopak chcela sexu príliš veľa. V žiadosti o rozvod uviedol, že jeho žena má "nadmerný a neukojiteľný sexuálny apetít", ktorý trvá od ich sobáša v apríli 2012. Nymfomanka vraj vyžadovala pohlavný styk aj v čase, keď bol chorý, a vyhrážala mu, že sa vyspí s niekým iným, ak odmietne. V tomto prípade súd rozhodol v mužov prospech. Manželka sa na súd nedostavila a k uvedenej príčine sa nijako nevyjadrila.

Z týchto dôvodov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Moderná móda

Spor medzi tradíciou a moderným svetom bol príčinou žiadosti o rozvod, ktorú podal muž trpiaci tým, že jeho manželka nosí do práce sukne a nohavice namiesto tradičného indického sárí. Rodinný súd pôvodne s rozvodom súhlasil, ale vyššia súdna inštancia ho zrušila. "Definícia manželskej 'krutosti' nemôže byť otvorená tak široko, inak budeme musieť priznať rozvod v každom prípade povahovej nezhody," znelo zdôvodnenie súdu.

Z týchto dôvodov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyrážková pohroma

Kuriózny problém viedol k rozpadu ďalšieho manželstva - žiadosť podal muž, ktorého traumatizovalo úporné akné jeho manželky. Pupienky a vriedky na jej tvári mu podľa zdôvodnenia zabránili naplniť manželskú povinnosť počas ich svadobnej cesty v roku 1998. Súd rozhodol v prospech muža s tým, že akokoľvek je kožný problém pre ženu nepochybne nepríjemný, dopustila sa podvodu, keď manžela pred sobášom o svojej chorobe neinformovala.

Z týchto dôvodov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na nič hostiteľka

Trochu ďalej do minulosti sa datuje rozvodové rozhodnutie, pri ktorom v roku 1985 súd v Illáhábáde zistil ako jeden z dôvodov k rozvodu odmietnutie manželky uvariť čaj manželovým hosťom. Tým ho podľa súdu natoľko ponížila, že išlo o prijateľný podklad pre rozvod na základe krutosti.

Z týchto dôvodov na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: Rozvod India
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu