Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Letecký plukovník tvrdí, že má dôkaz o návšteve mimozemšťanov z roku 1980

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

IPSWICH - Plukovník Charles Halt s odstupom niekoľkých desaťročí tvrdí, že v roku 1980 pristálo v blízkosti americkej leteckej základne v Suffolku UFO. Bezpečnostné služby sa však podľa jeho slov snažili celý incident ututlať.

Charles Halt pre BBC povedal, že neobvyklé pozorovanie pri základni RAF Bentwaters, ktoré zachytili aj radary, sa týkalo návštevy mimozemšťanov. Plukovník dnes žije v americkom štáte Virgínia a tvrdí, že svedkovia z vojenskej základne o udalosti síce nechceli hovoriť, ale svedecké výpovede sú zachytené v písomných vyjadreniach.

NASA klame celý svet, skrývali tri lode mimozemšťanov: Toto VIDEO z ISS má byť dôkazom!

Objekt na oblohe zachytili presne 26. decembra 1980 a podľa prevádzkovateľov radarového zaradenia sa objekt pohyboval mimoriadne rýchlo, možno desiatky tisíc kilometrov za hodinu! Objekt sa mal zastaviť v lese blízko mesta, kde ho pozorovali aj radoví zamestnanci základne a Halt mal o pozorovaní referovať dva týždne od udalosti americkému ministerstvu obrany. Uvádzal, že traja zamestnanci bezpečnostnej hliadky si neďaleko RAF Bentwaters všimli podivné svetlá blízko zeme. Mysleli si, že tam mohlo havarovať lietadlo a išli incident vyšetrovať.

 

V hlásení malo byť ďalej uvedené, že v lese videli podivný žiariaci objekt s kovovým vzhľadom a trojuholníkového tvaru, ktorý mal v priemere dva až tri metre. Keď sa však k nemu priblížili, začal manévrovať medzi stromami a vyžarujúc jasné svetlo, čoskoro zmizol v húštine medzi stromami. Zároveň v hlásení napísal, že hospodárske zvieratá v okolí pristátia boli vtedy mimoriadne rozrušené, uvádza Independent.

Úroveň radiácie bola podozrivo vysoká

Okrem pozorovania sa Haltovi podarilo na mieste pristátia UFO namerať oveľa vyššiu úroveň radiácie, ako na okolitom území, pričom všetko, čo v tomto prípade robil, si Halt nahrával na hlasový záznamník, preto sa prípad vryl aj hlboko do pamäti lovcov UFO a vyvolal miestnu senzáciu. Halt je však presvedčený, že britské a americké bezpečnostné služby vtedy urobili všetko pre to, aby incident zakryli a bagatelizovali jeho význam. Teraz sa plukovník rozhodol prehovoriť o radarových záznamoch a svojich hláseniach ministerstvu obrany dúfajúc, že pravda konečne vyjde na povrch.

Viac o téme: UFOSuffolk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu