Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Tento farebný banán vás dostane: Ľudia by po chvíli dali ruku za to, že je žltý!

Akej farby ho vidíte?
Akej farby ho vidíte? (Zdroj: Youtube/theCHIVE)

LOS ANGELES - Umelec Kenneth Morehouse sa snaží ľudí presvedčiť, že farba je len zraková ilúzia. Vytvoril preto video, v ktorom dáva do pozornosti banán meniacej sa farby. Experimentátor urobil maximum, aby ste banán v hlavnej úlohe videli nažlto, ale, skutočne je ten sivý banán žltý?

Kenneth Morehouse tvrdí, že ide o zrakový klam a ideálne je, keď video sledujete v tmavej miestnosti. Banán začne čiernobielo blikať a po chvíli by ste ho mali vidieť nažlto. Podľa Morehousových slov môže byť farba len ilúzia, čo má dokazovať sivý banán, ktorý sa nám po chvíli má javiť ako žltý, uvádza portál Metro.

Zázrak v talianskom kláštore: Múmia Rozálky (2) na VIDEU každý deň otvára a zatvára oči!

Ak si ešte pamätáte na nedávnu fotografiu šiat, ktorá obletela celý svet, banánové video vás rovnako pobaví. Ľudia sa vtedy nevedeli dohodnúť, či sú šaty čierno-modré alebo bielo-zlaté. Napokon prehrali tí, ktorí si mysleli, že sú bielo-zlaté. Vedci hovoria, že predmety sa vždy nachádzajú vo vzťahoch s okolím a teda aj jeho farbami. Náš mozog sa však šikovnými farebnými trikmi dá oklamať. Takže, akej farby je podľa vás banán na videu?

Viac o téme: BanánZrakový klam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu