Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poplach v USA: Na rieke sa objavil záhadný vodný vír, ktorý dokáže pohltiť čln!

Vodný vír vydesil obyvateľov Zobraziť galériu (2)
Vodný vír vydesil obyvateľov (Zdroj: YouTube)

DENISON - V Spojených štátoch sa objavil veľký vodný vír. Po tom, čo sa video dostalo na sociálne siete, upútal vír pozornosť. Ľudia sa pýtajú, odkiaľ sa tento prírodný úkaz zobral.

Vodný vír sa objavil na rieke Texoma, ktorá preteká štátmi Texas a Oklahoma. Video zachytáva ako vír sťahuje vodu dolu, pričom sa ľudia iba s veľkým úžasom prizerajú. Keď sa tieto zábery dostali na internet, poplach bol na svete. Veľa ľudí sa pýtalo, kde sa vír vzal. Informoval o tom Business InsiderVír môže dosahovať šírku viac ako jeden meter a dokázal by pohltiť čln.

Opäť sa mohli konšpirátori zamýšľať nad rôznymi teóriami o pôvode vzniku. No mali by pribrzdiť, pretože tento jav sa podľa Američanov dá spoľahlivo vysvetliť. Americkému portálu to vysvetlil BJ Parkey, manažér jazera Texoma. "Je to ako vo vašej vani, keď ju napustíte a otvoríte zátku, vytvorí vír."

Texomská nádrž je jedna z najväčších v Spojených štátoch a stáva sa, že pri vysokých hladinách jednoducho armáda vypustí zátky na jazere a vypustí vodu do rieky. Výška hladiny Texomy sa dostala už aj do výšky takmer 200 metrov nad hladinu mora.

Viac o téme: RiekaVodný vírTexoma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu