Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O2 spustí 4G internet v 13 najväčších mestách už v tomto roku

O2 spustí 4G internet v 13 najväčších mestách už v tomto roku Zobraziť galériu (4)
O2 spustí 4G internet v 13 najväčších mestách už v tomto roku

Obyvatelia 13 najväčších slovenských miest a priľahlých obcí budú už v tomto roku surfovať v najrýchlejšej 4G sieti od O2.

O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorá urýchli budovanie vlastnej 4G siete na Slovensku. Už v tomto roku budú môcť surfovať v najrýchlejšom 4G internete obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku. Do konca budúceho roka chce O2 pokrývať vlastnou sieťou už 60% populácie, pričom ukončenie budovania siete je naplánované na rok 2019 pri vyše 90 percentnom pokrytí Slovenska najrýchlejším internetom.

O2 masívne investuje do siete
Hoci je na Slovensku aktuálne len 8 % telefónov a tabletov schopných pracovať v technológii 4G, O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorou chce urýchliť proces budovania vlastnej 4G siete v najbližšom období. Už koncom tohto roka sa budú do 4G siete pripájať obyvatelia Bratislavy, Košíc, Prešova, Žiliny, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Martina, Trenčína, Popradu, Prievidze, Zvolena a Považskej Bystrice.

O2 spustí 4G internet
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: PR článok)

90% pokrytia 4G s O2 v roku 2019
Vlastná 4G sieť od O2 bude koncom budúceho roka dostupná už pre 60 % populácie Slovenska. Proces pripájania aj tých najmenších obcí do najrýchlejšej siete by mal byť zavŕšený do roku 2019, kedy chce O2 pokrývať vlastnou sieťou až 90 % obyvateľov.

V lete 4G aj v Česku za ceny ako na Slovensku
O2 plánuje v druhej polovici júla odštartovať aj 4G roaming v Českej republike, čím výrazne zvýši komfort zákazníkov, ktorí v Česku surfujú za domáce ceny. V Čechách sa zákazníci môžu tešiť z vysokorýchlostného internetu s viac ako 95 % pokrytím obyvateľstva. Operátor následne plánuje postupne zaviesť 4G roaming aj v ďalších krajinách.

Viac info o internetových službách

-Reklamná správa-
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu