Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Rodinnú idylku v novom dome narušili votrelci: Prišla jar a s ňou aj desivé prekvapenie!

Brooksovci rozhodne neboli nadšení, v tomto dome sa skrývali nevítaní votrelci.
Brooksovci rozhodne neboli nadšení, v tomto dome sa skrývali nevítaní votrelci. (Zdroj: capitalgazette.com)

ANNAPOLIS - Rodina Brooksovcov sa v decembri minulého roka presťahovala do nového domu v americkom štáte Maryland. Na prvý pohľad bolo všetko v poriadku, až kým neprišla jar. V apríli sa museli odsťahovať, následne zažalovali realitnú kanceláriu, ktorá im dom predala o 2 milióny dolárov! Do domu sa totiž nasťahovali desiatky hadov, od mláďat po dospelé jedince.

Keďže akékoľvek infekčné alebo parazitické ochorenie sa od hadov dá chytiť len ťažko, dá sa povedať, že rodina mala šťastie. V dome sa mohli skrývať aj omnoho nepríjemnejšie potvory ako užovka čierna. Celý prípad vlastne vôbec nie je absurdný, hady na zimu zalezú do teplejších skrýš, kde prečkajú chladné počasie, informoval lokálny web Capital Gazette.

Táto situácia pritom nie je ojedinelá, hady sa vedia do domov dostať aj cez pukliny v stenách. Podobný prípad zaznamenali aj v Idahu. Nie je žiadnym prekvapením ani to, že hady sa zhromažďujú. Na najznámejšom zhromaždisku v Kanade ich žije až 75-tisíc. Avšak, odborníci boli tentokrát zaskočení, užovka čierna býva veľmi plachá a ľudí sa stráni. Do domu ju zrejme pritiahla potrava zložená prevažne zo škodcov, ako sú potkany a myši.

Užovka čierna je na východe USA jedným z najbežnejších hadov, ale často si ju mýlia s jedovatými druhmi. Preto napriek tomu, že nepredstavuje žiadne ohrozenie, často končí svoju životnú púť predčasne, a to práve ľudskou rukou. Povedzme si však úprimne, stretnúť ju v noci na toalete by asi nechcel nikto.

Viac o téme: Realitná kanceláriaŽalobaHady v dome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu