Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Žiadne proroctvo, iba čistá veda: Online test vraj dokáže odhaliť, kedy zomriete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Máte pocit, že nie ste práve v životnej forme? Možno je čas zmeniť staré návyky. Pomocou jednoduchého online testu zistíte, či sú vaše obavy len výplodmi neliečeného hypochondra, alebo sú založené na tvrdej realite.

Odteraz môžete byť o krok bližšie k pravde – stačí vyplniť formulár Ubble. Ten pozostáva z trinástich otázok určených pre mužov a jedenástich pre ženy (muži predsa len viac znesú). Vedci ho zostavili na základe 655 rôznych zdravotno-kondičných ukazovateľov, ktoré porovnávali na vzorke 500-tisíc dobrovoľníkov, uvádza The Guardian. Myslite však na to, že test je určený pre ľudí vo vekovom rozmedzí od 40 do 70 rokov a vychádza z britských zdravotných parametrov. Preto vaša prognóza nemusí byť práve najpresnejšia.

VIDEO testu len pre odvážnych: Ak nezvládnete tento jednoduchý cvik, čoskoro zomriete!

Test dokáže okrem úrovne zdravotného stavu odhadnúť aj váš predpokladaný vek, vrátane rizika blízkeho úmrtia do piatich rokov. Ak z výsledkov vyplynie, že vaše riziko úmrtia je 2-percentné, znamená to, že dvaja ľudia zo sto s vaším zdravotným obrazom do piatich rokov na základe štatistík zomrú. Ak bude vaše percentuálne riziko vysoké, mali by ste sa poradiť s vaším osobným lekárom, ale nemali by ste prepadať zbytočnej panike. Máte predsa päť rokov na to, aby ste zmenili nezdravé životné návyky.

Viac o téme: KondíciaZdravotný stavOnline test
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu