Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Pasažieri letu easyJet zostali ako obarení: Pri tomto pohľade ich oblial smrteľný pot!

Nie je páska ako páska. Zobraziť galériu (2)
Nie je páska ako páska. (Zdroj: reddit)

LONDÝN - Cestujúci na palube lietadla patriaceho spoločnosti easyJet zostali šokovaní po tom, ako uvideli servisného technika obmotávať okolo plášťa motora lepiacu pásku, a to iba chvíľku pred odletom. Samozrejme sa z fotografií hneď stala senzácia, hoci napokon všetko dobre dopadlo.

Prečítajte si aj: VIDEO Chystáte sa dovolenkovať na juhu Európy? Ak sa bojíte smrti, sem radšej neleťte!

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, ktoré sa rozmohlo na internete, predpokladá sa, že v tomto prípade išlo o tzv. rýchlopásku, ktorá sa používa v letectve na rýchle opravy pri letoch, aby sa predišlo meškaniu.

Ide o špeciálnu hliníkovú samolepiacu pásku, ktorá má taktiež svoje uplatnenie aj pri opravách pretekárskych automobilov. Využíva sa ako dočasný opravný materiál.

Má síce podobný vzhľad ako obyčajná lepiaca páska, ale jej lepidlo je úplne iný kaliber. Dokáže uzatvoriť medzery aj napríklad medzi motorom a kapotážou, takže znižuje šancu na mechanické poruchy.

Podľa hovorcu easyJetu však tentokrát vraj neprišlo k žiadnej oprave. "Vysokorýchlostná kovová páska bola použitá v dôsledku nejakej kozmetickej práce, ktorá je požadovaná na laku lietadla," povedal pre MailOnline Travel. "Nie je to nič konštrukčné a v žiadnom prípade neohrozuje bezpečnosť lietadla," dodal.

Táto páska sa vraj v leteckej doprave používa už roky, a preto sa netreba ničoho báť.

FOTO Pasažieri letu easyJet
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: reddit)


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu