Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Znepokojujúce VIDEO: Horí jazero, ľudia žijú v strachu, jedna pohroma za druhou!

Horiace jazero Bellandur
Horiace jazero Bellandur (Zdroj: YouTube)

DILLÍ - Značne znepokojujúceho prírodného úkazu sa dočkali obyvatelia indického Bangalúr, kde začalo horieť jazero Bellandur. Už niekoľko týždňov bolo pokryté niekoľkými desiatkami centimetrov vysokou vrstvou toxickej peny, ktorá z diaľky pripomínala sneh. Pod touto "snehovou perinou" je voda sčernalá od chemikálií a splaškov, napísal denník The Hindu.

Táto pena zrejme koncom minulého týždňa začala horieť a stará sa tak miestnym obyvateľom o nezvyčajné predstavenie. Podľa expertov za to môže zmes chemických látok vrátane fosforu z nečistených odpadov tovární, ktoré v spojení s ľudskými splaškami vytvorili horľavý kokteil náchylný k samovznieteniu.

V minulosti slúžili ako prírodný filter vody v jazere močiare v jeho okolí, tie ale v posledných rokoch zničila postupujúcou zástavba. Okrem horiaceho jazera miestnych obyvateľov trápia aj alergické reakcie a pálenie pokožky, ktoré zrejme spôsobujú toxíny uvoľnené z peny.

"Pena, požiar a čo tu budeme mať ďalej? Lochnesskú príšeru?" poznamenal jeden z miestnych obyvateľov pre indickú televíznu stanicu NDTV. Je ale pomerne nepravdepodobné, že by čokoľvek - vrátane lochnessky - mohlo vo vodách jazera prežiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu