Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Arabský šejk chce kraľovať celému svetu: Toto všetko spraví, aby si vydobyl prvenstvo!

Princ Al-Walled bin Talal buduje najvyššiu budovu na svete.
Princ Al-Walled bin Talal buduje najvyššiu budovu na svete. (Zdroj: YouTube)

DUBAJ - Megalomanské plány majú spoločného menovateľa - peniaze. Neuveriteľných 20 miliárd dolárov sa chystá istý arabský šejk investovať do stavby najvyššej budovy svete. Kráľovská veža sa má týčiť do výšky rekordných 1006 metrov a princ Al-Walled bin Talal predpokladá, že keď budovu postaví, bude základným "stavebným kameňom" budúceho mesta.

Vraj nejde o ego a snahu prekonať všetkých na svete, princ má len potrebu pomôcť saudskoarabskému ľudu. Praje si, aby ľudia v meste, ktoré okolo The Kingdom Tower vznikne, našli prácu a usadili sa tam, šťastní a spokojní v nádherných priestoroch. Projekt je skutočne monumentálny, no plány šejka Al-Walleda bin Talala sú ešte väčšie.

Na stavbe sa pracuje už od minulého roka, dokončiť túto ozrutnú budovu by chceli už v roku 2019! Pôvodný termín dokončenia bol rok 2018, zrejme si však uvedomili, že je dosť krkolomný. Zaujímavé budú rozhodne aj dva najrýchlejšie výťahy sveta, vďaka ktorým sa na najvyššie poschodie dopravíte rýchlosťou 12,5 metra za sekundu, ako informovala stránka theladbible.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu