Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Záhada čínskych letov: Podivné správanie sa pasažierov mätie odborníkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Nie všetci pasažieri sa v lietadlách správajú práve predpisovo. Niektorí sa opijú, iní obťažujú svojich spolucestujúcich a personál, ale aby sa snažili otvárať dvere, keď je stroj v pohybe a ešte k tomu v triezvom stave, to je už priveľa aj na leteckých odborníkov. Zdá sa však, že presne tento problém sa vyskytol v Číne. Tamojší úrad civilného letectva už eviduje dvanásť takýchto prípadov v priebehu iba desiatich mesiacov, a to je naozaj dosť.

Momentálne neexistuje žiadne vysvetlenie pre podivuhodné správanie sa cestujúcich v tomto roku, aj keď Číňania cestujú v rekordnom počte, mnohí z nich lietia po prvýkrát a chýbajú im základné znalosti o bezpečnosti.

Muž, identifikovaný len priezviskom Piao, sa postavil v pondelok pred súd na základe obvinenia z ohrozenia verejnej bezpečnosti v severo-východnej časti mesta Yanji. Piao otvoril 12. februára núdzové dvere letu Asiana Airlines, keď lietadlo rolovalo, čo spôsobilo vysunutie núdzovej šmykľavky a posádku donútilo prijať mimoriadne opatrenia na zastavenie lietadla. Informovali úrady.

Jeho čin spôsobil oneskorenie letu o štyri hodiny a vážne narušil prevádzku letiska. Podľa správ v médiách Piao omylom potiahol páku núdzových dverí, za čo bol zadržaný na 10 dní.

Muž však nebol jediným prípadom tohto roka. Okrem toho tak učinilo ešte ďalších 11 cestujúcich po celej krajine. Údaje za predchádzajúce roky nie sú k dispozícii, ale keďže súčasné správanie sa pasažierov vzbudilo takú pozornosť, predpokladá sa, že v minulosti boli veľmi zriedkavé. Nárast problémov však spôsobil, že Úrad pre civilné letectvo tieto činy zverejnil, aby vzdelal verejnosť a zastavil ich pokračovanie.

Veď čo už sa dá povedať na skutočnosť, že vlani jeden z pasažierov otvoril dvere núdzového východu v čase, keď ostatní nastupovali do lietadla, aby dnu vpustil čerstvý vzduch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu