Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Mama našla syna medzi chuligánmi: VIDEO jej drsnej príučky, ktoré obletelo svet!

Michael dostal, čo mu patrí
Michael dostal, čo mu patrí (Zdroj: YouTube)

BALTIMORE - Nestáva sa často, aby sa celý svet stal svedkom toho, ako jedna mama potrestá svojho syna. Michael Singleton už určite oľutoval, že sa zapojil do protestov v Baltimore. Keď to totiž zistila jeho matka, rozzúrila sa a dala mu príučku, ktorú si zapamätá do konca života.

Tisíce ľudí už niekoľko dní demonštrujú vo viacerých amerických mestách proti policajnej brutalite. Nepokoje odštartovalo usmrtenie afroamerického mladíka Freddieho Graya, ktorý nedávno v Baltimore zomrel v dôsledku ťažkého zranenia miechy pri zatýkaní. Po jeho pondelkovom pohrebe vypukli v meste násilnosti. Demonštranti hádzali na policajtov fľaše a dymové granáty.


V Baltimore to vrie, mesto stráži Národná garda


Do protestov sa zapojil aj šestnásťročný Michael. Keď ho zbadala mama Toya Grahamová, ako zamaskovaný s kapucňou na hlave hádže kamene do dôstojníkov, okamžite zasiahla. Utekala za ním a poriadne mu vylepila. Všetko to nakrúcala televízia. Okamžite po tom, ako sa video dostalo na internet, obletelo svet.

Toya si za svoj výchovný čin vyslúžila titul "matka roka". Mnohí ľudia ju vnímajú ako vedúcu osobnosť pre tých, ktorí bojujú za ukončenie násilia a napätia v meste. Na druhej strane ale niektorí vyjadrili obavu, že jej príbeh bude len ďalším spúšťačom rasizmu.

Grahamová so synom o incidente porozprávala televízii CNN. "Videla som, ako vzduchom lietajú tehly a kamene. Otočila som sa a zbadala som Michaela. Veľmi ma nahnevalo, že sa rozhodol škodiť policajtom," povedala. Singleton neskôr uviedol, že bol zo svojho správania v rozpakoch. "Policajti bili a zabíjali mojich kamarátov. Cítil som potrebu ukázať im svoj rešpekt," poznamenal mladík s tým, že chápe, prečo jeho mama zasiahla. "Nechce, aby som mal problémy so zákonom. Nechce, aby som dopadol ako Freddie Gray," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu