Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

NASA zverejnila prevratnú správu: Pripravuje ľudstvo na informáciu, ktorá zmení dejiny?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: int)

WASHINGTON - Americký úrad pre letectvo a vesmír prišiel s ohromujúcou správou. Predpokladá totiž, že dôkazy o mimozemskom živote sa nájdu najneskôr do dvadsiatich rokov. Pôjde ale o mikróby, nie o "zelených mužíčkov", upozornila vedkyňa NASA Ellen Stofanová.

"Silné indície o tom budeme mať podľa môjho názoru v budúcom desaťročí a definitívne dôkazy v najbližších desiatich až dvadsiatich rokoch," povedala Stofanová na vedeckej konferencii vo Washingtone. "Vieme, kam sa máme pozerať, vieme, ako sa máme pozerať, a vo väčšine prípadov na to máme aj technológie," tvrdí odborníčka.

Jej kolegovia s ňou súhlasia. "Otázka rozhodne neznie či, ale kedy," povedal dočasný riaditeľ odboru heliofyziky v NASA Jeffrey Newmark. Stofanová však zároveň vysvetlila, že nepôjde o znaky mimozemskej civilizácie. "Nehovoríme tu o malých zelených stvoreniach. Na mysli máme mikróby," zdôraznila.

Podobná správa zarezonovala médiami už vlani, keď astronóm NASA Kevin Hand predpovedal veľký objav. "Myslím, že v nasledujúcich dvadsiatich rokoch zistíme, že vo vesmíre nie sme sami," vyhlásil.


Inžinier NASA už mimozemšťana videl!


Sonda Curiosity, ktorá mapuje planétu Mars, tam už našla možné stopy niekdajšieho života. Vo vzorke horninového prachu robot našiel okrem iného stopy síry, dusíka, fosforu a uhlíka. To všetko sú chemické prvky zohrávajúce dôležitú úlohu pri vzniku života. Z toho sa dá podľa NASA usudzovať, že skôr mohol na červenej planéte existovať život na mikrobiálnej úrovni.

Medzitým sa Curiosity podarilo nakrútiť na Marse množstvo podivných objektov, ktoré vyvolali rôzne špekulácie. Sonda vraj prešla po jašterici a amputovala jej nohu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu