Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hororový zážitok v ZOO: Žirafu, ktorú miloval celý národ, roztrhala antilopa pred očami detí!

Melvin útok antilopy, bohužiaľ, neprežil. Zobraziť galériu (2)
Melvin útok antilopy, bohužiaľ, neprežil. (Zdroj: Tip čitateľa/Øivind Hansen)

OSLO – Asi tucet detí na výlete v zoologickej záhrade Kristiansand v Nórsku sa stalo svedkami smutnej a nešťastnej udalosti. Obľúbenú päťročnú žirafu Melvina, ktorý sa narodil priamo v zoo, napadla zúrivá antilopa. Melvin útok neprežil, veterinári, ktorí sa dostali do výbehu medzi prvými, si nevedia správanie antilopy vysvetliť.

Melvin bol medzi návštevníkmi extrémne populárny, keď sa v roku 2010 narodil, meno mu vybrali čitatelia miestnych novín v hlasovaní. Okolo 30 ľudí, ktorí celý incident videli, zostalo v šoku. „Bolo to veľmi traumatické. Ľudia všade plakali,“ povedal jeden zo svedkov. Nepochopiteľný útok sa podarilo zachytiť na fotografii Øivindovi Hansenovi.

Melvin útok antilopy, bohužiaľ,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Tip čitateľa/Øivind Hansen)

Hansen poslal fotografie, na ktorých druhý najväčší druh antilopy na svete útočí zboku na Melvina, médiám. Antilopa sa rohami zrejme snažila rozpárať Melvinovi brucho, privolaní veterinári mu už nevedeli chudákovi pomôcť. „Melvina prepichol priamo pri pľúcach a srdci, zranenia boli natoľko vážne, že ho zabili,“ vysvetlil Rolf Arne Ølberg, hlavný veterinár. Nikto nechápe, prečo antilopa zaútočila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu