Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Už zajtra sa má vyplniť hrôzostrašné proroctvo: Prvýkrát v histórii civilizácie!

Bob O´Dell hovorí o konci sveta Zobraziť galériu (5)
Bob O´Dell hovorí o konci sveta (Zdroj: Thinkstock, Twitter)

AUSTIN - Všade zavládne chaos a tma! Blížiace sa piatkové zatmenie Slnka vyvoláva v ľuďoch eufóriu, ale aj obavy. Všetci sa však zhodujú na tom, že toto zatmenie bude významné, pretože nastane presne v deň jarnej rovnodennosti a supermesiaca!

Sodoma a Gomora! Ľudia sa začali obávať, že unikátne piatkové zatmenie Slnka má mystický význam a bude začiatkom konca sveta. Na internete sa podľa Huffington Post objavujú rôzne špekulácie, že stret troch nebeských piatkových udalostí bude mať dopad na budúcnosť Zeme a ľudstva podobne, ako si kedysi mysleli staroveké kultúry.

Čítajte tiež: Všetko o zajtrajšom zatmení Slnka na Slovensku!

Vyznávači eschatológie, teda náuky o konci sveta, sú vo vytržení a vymýšľajú rozličné scenáre o tom, čo by sa všetko mohlo stať. Ich vieru navyše posilňujú nedávne dramatické teroristické útoky a vyčíňanie extrémistických skupín. Akcie na globálnych svetových trhoch prudko kolíšu, na Blízkom východe rastie napätie a krajiny hlasujú o manželstve osôb rovnakého pohlavia – to všetko môžu byť znamenia.

Už zajtra sa má
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

Americký web WorldNetDaily oznámil, že biblickí odborníci sa obávajú konca sveta. Zakladateľ náboženskej webovej stránky Root Source, podnikateľ a filantrop Bob O´Dell varoval, že toto je predzvesť posledného súdu. Tomuto tvrdeniu podľa neho nahráva skutočnosť, že zatmenie zakryje severný pól a nie je namierené proti nikomu konkrétnemu. „Severný pól nemôžeme nazvať územím nejakého konkrétneho národa alebo ľudu. Je pravdepodobné, že ide o posolstvo Boha celému svetu,“ myslí si Bob O´Dell.

Už zajtra sa má
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

V židovskej tradícii, ktorá je O´Dellovi blízka, je úplné zatmenie Slnka varovaním pre pohanov a signálom posledného súdu. Najväčšia temnota zasiahne najmä krajiny na severe, ako sú Veľká Británia a Švédsko, v ktorých badáme aj vzostup islamu a protiizraelskej nálady. Zatmenie okrem toho nenastane len v prvý jarný deň, ale aj v prvý deň židovského náboženského kalendára, pripomína Wnd.com a odborníci potvrdili, že takáto historická udalosť nastáva iba raz za 100 000 rokov.

Proroctvo krvavého mesiaca

Spojenie medzi koncom sveta a zatmením čiastočne vychádza i z tzv. proroctva krvavého mesiaca, ktoré hovorí o tom, že štyri po sebe idúce zatmenia mesiaca so šiestimi splnmi medzi nimi veštia apokalypsu. Tento názor prezentuje aj Kniha proroka Joela, ktorý spomína, že sa „slnko zahalí do tmy a mesiac do krvi, keď príde veľký Pánov deň.“ Zatmenie teda mnohí spájajú s proroctvom, pretože Mesiac sa v osudný deň, keď bude v perigeu, zafarbí do hrdzavo-červena.

Už zajtra sa má
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock)

Obávané zatmenie Slnka by malo začať v piatok doobeda okolo ôsmej ráno a trvať bude zhruba do jedenástej hodiny. Na Slovensku uvidíme Slnko zakryté na viac ako 60 percent po dobu dvoch hodín a 20 minút. Úplné zatmenie Slnka bude pozorovateľné v Nórsku a na Faerských ostrovoch a takmer úplné (94-percetné) uvidia obyvatelia Škótska. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu