Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záhada mužskej pýchy odhalená: Páni, ste pripravení na pravdu o svojom penise?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN – Priemerná dĺžka mužského penisu v pokojnom stave činí 9,16 centimetra, pri erekcii 13,12 centimetra. Dospeli k tomu britskí vedci na základe výskumu u viac ako 1500 mužov z rôznych kontinentov.

Závery výskumu dnes zverejnil medzinárodný urologický časopis BJU International. Nezávislý výskum tiež podľa vedcov ukázal, že priemerný obvod penisu v pokoji je 9,31 centimetra, pri erekcii 11,66 centimetra. Britský odborník a spoluautor projektu Dávid Veal povedal, že zistené údaje majú pomôcť lekárom uisťovať mužov, že veľkosť ich penisu je normálna. Mnoho mužov sa totiž podľa neho zbytočne trápi pocitom, že ich mužstvo je príliš malé.

Štúdiu vypracoval britský národný výskumný zdravotný ústav NIHR za pomoci Kráľovskej univerzity v Londýne a nadácie Maudsley NHS. Zapojilo sa do neho 15.521 zdravých mužov vo veku 18 až 68 rokov z Nigérie, Turecka, Jordánska, Francúzska, Južnej Kórey, Tanzánia, Egypta, Británie, Iránu, Talianska, Indie, Nemecka, Kanady, Grécka, Bulharska a Spojených štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu