Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Príbeh Američanky, ktorá prišla o všetko: Stačil jeden "vtipný" komentár na Twitteri!

Stačí málo, aby človek prišiel o všetko. Zobraziť galériu (2)
Stačí málo, aby človek prišiel o všetko. (Zdroj: facebook, twitter)

NEW YORK – Sila sociálnych sietí je o to väčšia, že o nej väčšina ľudí vôbec netuší. Justine Saccová minulý rok zverejnila na Twitteri informáciu, ktorá zmenila celý jej život. Vyhodili ju z práce, jej meno prepierali médiá a nakoniec o jej utrpení bola napísaná aj kniha. Jeden veľmi nemiestny "vtip" ju tak stál viac, akoby ktokoľvek predpokladal.

Justine sa pred rokom chystala na cestu do Afriky, v tom čase pracovala ako riaditeľka internej komunikácie v známej firme. Avšak tieto vety ju o vysnívaný život pripravili: „Cesta do Afriky. Dúfam, že nedostanem AIDS. Len srandujem. Som predsa biela!“ Napriek verejnému ospravedlneniu sa jej život zmenil od základov.

Keď na letisku odoslala osudné slová, ešte nikto nezareagoval. Nasadla do lietadla a keď sa o 11 hodín neskôr prebudila, zistila, že v Amerike sa strhla obrovská diskusia. Tisíce ľudí reagovali na jej tweet, všetci rozhorčení z arogantnosti a drzosti. Okamžite poprosila priateľa, aby jej profil zmazal. O tomto všetkom však porozprávala až Jonovi Ronsonovi, ktorý koncom minulého roka vydal knihu s názvom Takže vy ste boli verejne zahanbení.

Stačí málo, aby človek
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook, twitter)

„Prvých 24 hodín po tom som stále len plakala, začala som strácať hmotnosť. Nemohla som spať. Budila som sa uprostred noci a nevedela som sa spamätať. Nechcela som, aby ma niekto videl. Nemohla som zniesť, keď sa na mňa ľudia pozerali,“ povedala zdrvená Justine autorovi kontroverznej knihy.

Zaujímavé je, že členovia Justininej rodiny sú v komunite známi ako bojovníci za rovnaké práva pre všetkých. Justin najviac mrzelo to, že zahanbila aj ich, pričom zdôraznila, že svoj tweet myslela len ako žart. V Afrike strávila mesiac ako dobrovoľníčka, ktorá v Etiópii pomáhala neziskovej organizácii. Dnes už má novú prácu, opäť v mediálnej oblasti. O svojej minulosti už hovoriť nechce, no "trest" doteraz vníma ako veľkú krivdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu