Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Chlapi, teraz sa pozerajte: Toto VIDEO vám môže zachrániť život!

Chlapi si kontrolujú pohlavné žľazy
Chlapi si kontrolujú pohlavné žľazy (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Tak, ako si ženy kontrolujú prsníky, by si mali muži z času na čas ohmatať aj svoje semenníky. Veľmi názorné video vám ukáže, ako na to. Rakovina týchto pohlavných orgánov totiž nepozná žiadne rozdiely, môže postihnúť naozaj hocikoho.

Prevencia je najlepším liekom, tvrdia lekári a určite majú pravdu. Z tohto dôvodu bolo pred časom nakrútené video, ktoré sa síce môže niekomu na prvý pohľad zdať nechutné, no zato je veľmi dôležité. Zobrazuje skupinu mladíkov, ktorí vám ukážu, ako si správne skontrolovať semenníky. Možno sa práve vďaka nim dozviete niečo, čo vám zachráni život.

Samovyšetrenie semenníkov

Rakovina semenníka postihuje najmä mladých mužov. Rizikovým faktorom býva v niektorých prípadoch genetická predispozícia, odborníci však napriek tomu upozorňujú, že toto ochorenie si nevyberá a môže postihnúť každého muža. Hlavným príznakom je bezbolestný a tvrdý opuch semenníka, ktorý pacienti častokrát odignorujú, alebo čakajú, že to prejde. Prognóza rakoviny semenníka je dobrá, lieči sa operáciou, chemoterapiou, alebo rádioterapiou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu