Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena na FOTO (50) sa 40 rokov ani raz neusmiala: Pozrite sa, čo to urobilo s jej tvárou!

Tess Christian vo veku 36 rokov Zobraziť galériu (4)
Tess Christian vo veku 36 rokov (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Tess Christian sa posledné štyri desaťročia zámerne neusmievala. Hovorí, že iba vďaka tomu si udržala mladistvý vzhľad, ktorý je podľa nej oveľa prirodzenejší ako botox. Niektorí odborníci jej prekvapujúco dávajú za pravdu!

Keď je Tess za jedným stolom so svojimi dlhoročnými kamarátkami a konverzácia sa uberá k vtipným témam, tmavovlasá päťdesiatnička sedí s kamennou tvárou. Jej kamarátky si na to už zvykli. Pred 40 rokmi sa totiž rozhodla, že sa vzdá smiechu, aby nemala na tvári vrásky, a to aj pri narodení svojej dcéry, keď bola veľmi šťastná. Tess tvrdí, že je to zásadný spôsob, ako si udržať mladistvý vzhľad.

„Nemám vrásky, pretože mám pod kontrolou svoje tvárové svaly. Každý sa ma pýta, či mám botox,“ hovorí žena, ktorá na tvári nemá jedinú vrásku! „Áno, chcem zostať mladá. Moja stratégia je oveľa prirodzenejšia ako botox a efektívnejšia ako akékoľvek drahé krémy na tvár,“ priznáva.

Žena na FOTO (50)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Niektorí odborníci sa domnievajú, že tento bizarný trik by mohol byť naozaj účinný. Dokonca aj hviezdna Kim Kardashian pripustila, že smiech spôsobuje vrásky. „Vrásky vznikajú, keď pri úsmeve mraštíme svaly tváre a spojivové tkanivo pod kožou slabne. Tým, že minimalizujete svoje tvárové výrazy, nebudete mať toľko vrások,“ hovorí dermatológ Nick Lowe. „Je to podobný princíp, na akom funguje botox – redukuje svalovú aktivitu,“ dodáva.

Mnohí si však kladú otázku, či naozaj stojí za to obetovať úsmev kvôli vráskam. Tess tvrdí, že nie je nešťastná a miluje život. K svojmu rozhodnutiu dospela počas návštevy prísnej katolíckej školy. Mníškam sa nepáčilo, keď sa deti smiali a tak na humorné situácie reagovali len úškrnom. Keď však dospela, zistila, že zachmúrený výraz jej pristane. Obdivovala hollywoodske ikony, ktoré si držali svoj nepreniknuteľný výraz na fotografiách.

Hoci má stále Tess kamennú tvár, občas aj ona prejaví emóciu a kútiky sa jej podvihnú smerom hore. Jej manželovi neprekáža, že sa málovravná Tess neusmieva a obaja manželia sa tešia z toho, ako mladistvo vyzerá. „Moji priatelia ma volajú Mona Lisa po da Vinciho obraze,“ poznamenáva Tess. Podľa psychológov je však úsmev dôležitý pre naše duševné zdravie, pretože telo pri ňom vylučuje endorfíny. Aj predstieraný úsmev môže zvýšiť pocit pohody, pretože pohyb svalov vyšle signál do mozgu

Na fotografiách z mladosti má Tess stále rovnaký výraz
Zobraziť galériu (4)
Na fotografiách z mladosti má Tess stále rovnaký výraz  (Zdroj: YouTube)

Žena na FOTO (50)
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu