Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Európa sa trasie pred moslimami, expert tvrdí: Islam skončí tam, kde komunizmus a fašizmus!

Francúzsko sa spamätáva z útoku na redakciu satirického týždenníka. Zobraziť galériu (2)
Francúzsko sa spamätáva z útoku na redakciu satirického týždenníka. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Skutočnými dôsledkami minulotýždňových teroristických útokov v Paríži nebude nadvláda moslimských krajín nad Európou, ale práve naopak, takéto akcie škodia radikálnemu islamu. Tvrdí to americký expert na islam Daniel Pipes. Jeho vysvetlenie však neznižuje strach Európanov z aktuálnej situácie, ktorá v posledných rokoch eskaluje. A to najmä pre tieto zarážajúce čísla.

Prieskumy mienky moslimov v Európe ukazujú, že 15 percent z nich sú islamisti, a teda požadujú zavedenie islamského práva šaría v spoločnosti. Tretina z týchto moslimov žijúcich v európskych krajinách, teda päť percent, sa stavia do úlohy nekompromisných islamistov. V praxi to znamená, že kvôli zavedeniu práva šaríja považujú za prípustné zabíjať inovercov. Dá sa povedať, že 15 percent je menšina, avšak v našej spoločnosti platí, že väčšiny väčšinou mlčia a menšiny kričia.

Daniel Pipes
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)
Avšak, ako upozorňuje uznávaný historik, novinár a politický komentátor Pipes, práve takéto extrémistické zmýšľanie má kontraproduktívny účinok na samotný islam: „Terorizmus však spravidla nevedie k zastrašovaniu, ale vyvoláva hnev a nepriateľstvo. Namiesto zastrašovania obyvateľstva zvyšuje uvedomenie a vyvoláva nenávisť k tomu, čo islamizmus spôsobuje, medzi moslimami aj nemoslimami. Tieto vysoko profilované akcie, namiesto toho, aby boli na prospech islamistickej veci, vyvolávajú násilie a škodia jej.“

Absolvent Harvardu a držiteľ niekoľkých novinárskych ocenení ďalej vysvetľuje, že práve taký útok, aký boli namierený voči karikaturistom z redakcie týždenníka Charlie Hebdo, majú obrovský a veľmi negatívny vplyv na verejnú mienku v súvislosti s presadzovaním moslimského učenia. Radikálni islamisti sa snažia o to, aby sa ich nepriatelia, v tomto prípade západná civilizácia, pred ich vládou sklonila, preto sa uchyľujú k absurdným, zle naplánovaným a koniec koncov hlúpym útokom. A práve to bude ich koniec.

„Súhrnne povedané, oddávanie sa vlastným vášňam a strategická neobratnosť sú charakteristickými znakmi islamistickej kampane. Katastrofa islamistického programu zodpovedá neobratnosti jeho taktiky. A tak prichádzam k záveru, že jeho osud bude rovnakou zaprášenou históriou, v akej možno nájsť aj fašizmus a komunizmus,“ vysvetľuje Pipes. Preto konštatuje, že terorizmus škodí radikálnemu islamu a obyvateľstvo by sa na to malo aj týmto spôsobom pozerať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu