Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nová teória vysvetľuje zázrak z prvej svetovej vojny: Anjeli na front prileteli z vesmíru!

Nadprirodzený úkaz má niekoľko vysvetlení Zobraziť galériu (3)
Nadprirodzený úkaz má niekoľko vysvetlení (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Noviny pred sto rokmi písali o nezvyčajnom božskom zásahu, ktorý pomohol odraziť postup nemeckých vojsk a zachrániť Britov na začiatku vojny. Niektorí však pochybujú, že na britskej strane stál vtedy Boh a hovoria o pristátí mimozemšťanov.

Anjeli, ktorí sa zjavili vojakom v bitke pri Monse v auguste 1914 a opisovali ich ako poslov sv. Juraja a Michala, mohli byť podľa autora knihy Ufo z prvej svetovej vojny návštevou z vesmíru, ktorá odrazila nemecký útok. Z prízraku sa čoskoro stala kresťanská legenda, ktorá údajne dokazovala božiu vôľu.

Mimozemšťania podľa ufonadšencov na seba zobrali podobu anjelov, aby zastrašili nemeckých vojakov a ovplyvnili tak dejiny. „UFO bolo v čase prvej svetovej vojny neznámym pojmom“ a vojaci si mohli tajomný úkaz vysvetľovať iba ako znamenie od Boha, vysvetlil Kevin Goodman, expert na UFO.

Nová teória vysvetľuje zázrak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

V období hroziacej smrti poskytoval tento fenomén útechu v beznádeji. Podľa autora novej knihy, známeho Nigela Watsona, je aj dnes legenda zahalená tajomstvom a poskytuje mnohé námety na diskusiu. „Príbeh je vysvetlovaný ako mýtus založený na halucináciách či výplodoch v dôsledku stresu a vyčerpania, ale aj ako anjelská návšteva, zjavenie duchov alebo UFO zásah, ktorý si prispôsobili svedkovia na základe svojich očakávaní.“

Mnohí však tvrdia, že príbeh je jednoducho vymyslený. Populárny autor Arthur Machen tvrdil, že mýtus vznikol na základe jeho poviedky s názvom Lukostrelci, ktorý publikoval v septembri 2014 v Evening Post. Britskí vojaci v ňom volajú sv. Juraja, aby im pomohol v bitke pri Azincourte, keď sa báli strašidelných lukostrelcov. Informáciu priniesol britský spravodajský web Metro.

Nová teória vysvetľuje zázrak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu