Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kvôli tampónu takmer umrela: Žena (27) po jeho zavedení upadla do kómy, čítajte prečo!

Kvôli tampónu takmer umrela Zobraziť galériu (3)
Kvôli tampónu takmer umrela (Zdroj: profimedia.sk)

DONCASTER - Joanna Carwrightová pred časom spravila vec, ktorú robia milióny žien po celom svete vždy, keď majú menzes. Zaviedla si do pošvy tampón. A práve to ju takmer stálo život. Utrpela totiž toxický šok a na niekoľko dní upadla do kómy. Keď sa z nej prebudila, nespoznávala vlastnú rodinu.

Dvadsaťsedemročná Joanna začala prvé zdravotné problémy pociťovať pár dní po tom, ako použila tampón. Myslela si, že má chrípku, pravda však bola oveľa horšia. Jej telo sa totiž nevedelo vyrovnať so syndrómom toxického šoku. Ide o zriedkavú bakteriálnu poruchu, ktorú jej telo utrpelo po zavedení hygienickej potreby. Po troch dňoch žena dokonca odpadla a musela byť hospitalizovaná.

Kvôli tampónu takmer umrela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

V nemocnici príbuzným trojnásobnej matky lekári vysvetlili, že jej zlyhávali vnútorné orgány a musela byť napojená na podporné prístroje. Od smrti ju delilo len pár hodín. Opuchli jej ruky, odlupovala sa koža, prišla o veľké množstvo vlasov aj o nechty. Najhoršie však ešte len prišlo. Keď sa Joanna po viac ako týždni prebudila z umelého spánku, vôbec nič si nepamätala. Dokonca ani svoje tri dcéry.

Kvôli tampónu takmer umrela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Keď som sa prebudila, absolútne som netušila, čo sa deje. Na nič som si nespomínala. Ukazovali mi fotky mojich detí, ale nevedela som, kto sú. Nevedela som ich nikam zaradiť," opísala svoje pocity Crawrightová pre denník Daily Mirror.

Kvôli tampónu takmer umrela
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Uzdravovanie u nej prebiehalo veľmi pomaly. Dodnes si Joanna na niektoré veci z minulosti vôbec nespomína. Je však rada, že je nažive. "Trvalo dva roky, kým som sa ako-tak pozbierala. Na čas sa k nám musel nasťahovať môj otec, lebo som sa o seba nedokázala postarať. Absolvovala som náročnú fyzioterapiu, vďaka ktorej znova chodím. Takisto strašne trvalo, kým mi zase narástli vlasy. Bol to naozaj  veľmi traumatický zážitok a viem, že časť mňa už nikdy nebude rovnaká. Ale zároveň som nesmierne šťastná, že som to nakoniec zvládla a moje tri dcérky neprišli o mamu," dodala Angličanka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu