Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bratislavská výstava sa pýši krásnym diamantom: Jeho hodnota je neuveriteľná!

64-karátový diamant Zobraziť galériu (10)
64-karátový diamant (Zdroj: Diamonds International Corporation)

BRATISLAVA - Od dnes až do 28. novembra si môže verejnosť v Bratislave pozrieť 64-karátový diamant v hodnote 16 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 12,8 milióna eur). Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol riaditeľ spoločnosti Diamonds International Corporation (DIC) Alexander Nagy, tento vzácny kameň, ktorý váži iba asi 13 gramov, je výnimočný predovšetkým výbrusom a farbou.

„Je to dokonalý výtvor prírody,“ vyjadril sa. Tento i ďalšie diamanty sú súčasťou výstavy, ktorá sa koná v showroome DIC na Krasovského ulici. Pre verejnosť je otvorená vždy od 10:30 do 19:00. Návštevníci a návštevníčky si na nej môžu pozrieť diamanty osadené v šperkoch, ale aj voľné diamanty v rôznych veľkostiach, farebných odtieňoch a brusoch. Výstava prináša aj niekoľko luxusných diamantových setov, diamantové hodinky, originálne prstene, kolekciu šperkov Blanky Matragi, či zlaté vajce vykladané 680 diamantmi.

Bratislavská výstava sa pýši
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: www.dic-sperky.sk)

Výstava je putovná. Spomínaná spoločnosť ju odštartovala pred dvoma týždňami v Prahe, kde ju otvorili Miss Universe Gabriela Isler a Miss USA Nia Sanchez. „Na výstave je možné vidieť viac ako 200 kusov voľných diamantov, ktorých hodnota presahuje 5,5 milióna amerických dolárov (4,4 milióna eur). S unikátnym 64-karátovým diamantom presahuje ich cena 21,5 miliónov amerických dolárov (17,21 miliónov eur). Ide však len o hodnotu voľných diamantov bez ceny luxusných diamantových šperkov a diamantových hodín,“ uviedol predseda predstavenstva DIC Luboš Říha. 

Bratislavská výstava sa pýši
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: www.dic-sperky.sk)

Zaujímavé sú však podľa organizátorov aj diamanty s hmotnosťou od jedného do desiatich karátov či farebné drahé kamene, napríklad diamant intenzívnej žltej farby, ktorý vyťažili vlani v Afrike. Jeho hodnota je 400-tisíc amerických dolárov (zhruba 320-tisíc eur). Premiéru na výstave má aj diamant Heptagon. Unikátny je aj smaragd, ktorý je zasadený do prsteňa z bieleho zlata.

Bratislavská výstava sa pýši
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: www.dic-sperky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu