Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z neba spadol diamant: Ak ho nájdete, je váš!

 Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LONDÝN – Zo stoviek ľudí v anglickom grófstve Lincolnshire sa stali hľadači pokladu. S originálnym nápadom prišla londýnska klenotnícka firma. V rámci marketingovej akcie nechala spadnúť z neba diamant v cene 12 tisíc libier (približne 15 tisíc eur). Ten, kto ho nájde, si ho môže nechať.

Klenotníci vo štvrtok vypustili balón plnený héliom, ktorý diamant niesol. Keď balón vystúpil do stratosféry a praskol, zniesol sa vzácny kameň na zem.

Firma 77 Diamonds uviedla, že podľa GPS signálu sa puzdro s diamantom znieslo do okolia dediny Lea a malo by ležať v okruhu s priemerom približne päť míľ (asi osem kilometrov). "Dúfame, že ho niekto nájde. Snáď sa z neho nestane predmet, ktorý objavia až budúce generácie," povzbudil už vo štvrtok všetkých hľadačov spoluzakladateľ firmy Tobias Kormind.

Oceľové puzdro s drahokamom na zemi pristálo už vo štvrtok na poludnie, žiadny z hľadačov ale zatiaľ nemal šťastie. Diamant tak stále leží na neznámom mieste. Jeho osudy možno sledovať napríklad na sociálnej sieti Twitter, kde hľadači zdieľajú informácie pod kľúčovým slovom #diamondinthesky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu