Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Katarína (40) sa zmenila z milujúcej matky na agresívnu mrchu: Takmer tragický dôvod!

Ženu zmenil nádor Zobraziť galériu (2)
Ženu zmenil nádor (Zdroj: justgiving.com, mirror.co.uk)

FORDINGBRIDGE - Catherine bola starostlivou a milujúcou matkou. Z ničoho nič sa však zmenila na strašnú mrchu, ktorá proti sebe poštvala manžela aj syna. Nakoniec vysvitlo, že príčinou jej nevysvetliteľnej zmeny správania bola krutá diagnóza.

Štyridsaťročnú Catherine Hockeyovú všetci považovali za príkladnú manželku a matku. Rodina aj okolie ju poznalo ako energickú ženu, ktorá milovala smiech a mala takmer stále dobrú náladu. Na konci roka 2012 sa však jej osobnosť začala odrazu meniť. Stala sa z nej agresívna samotárka, ktorá z manžela Marcusa a syna Edwarda spravila terče svojich zlých nálad. Štekala na nich pre najmenšiu maličkosť, alebo ich úplne ignorovala. Zmena správania sa prejavila aj v jej schopnosti viesť rodinné financie. Vyrobila obrovský dlh na kreditných kartách kvôli nákupom na eBayi a zabúdala platiť povinné platby tak, ako to predtým robila každý mesiac. Zmysel pre zodpovednosť sa u nej jednoducho úplne vyparil.

V rovnakom čase sa u ženy objavili silné bolesti hlavy. Obvodný lekár jej povedal, že ide o problémy s dutinami a viac sa tomu nevenoval. Keď ale Catherine začala zvracať, bolo jej jasné, že ide o niečo iné. Horšie. Opäť teda zašla za doktorom a ten ju opäť odbil tým, že jej predpísal antibiotiká a vyhlásil, že určite bude čoskoro v poriadku.

Jedného dňa, keď Catherine pred očami Marcusa od bolesti takmer odpadla, ihneď ju previezol do nemocnice. Tam jej spravili tomografiu a magnetickú rezonanciu. Hoci bola omráčená v dôsledku užitia liekov proti bolesti, nikdy nezabudne na slová lekára. "Povedal mi, "je mi ľúto, ale máte nádor na mozgu," spomína na asi najhoršiu chvíľu svojho života.

Chirurg na neurologickom oddelení v nemocnici v Southamptone Hockeyovej oznámil, že má vo frontálnom laloku mozgu, ktorý kontroluje osobnosť a emócie, tzv. glioblastóm v štvrtom štádiu. Potom sa jej spýtal, či u seba zaznamenala nejaké zmeny osobnosti a zrazu to všetko začalo dávať zmysel. Celý ten čas bol na príčine nádor.

Začiatkom februára 2013 pacientka podstúpila šesťhodinovú operáciu, počas ktorej jej odstránili nádor o veľkosti jablka a následne podstúpila aj chemoterapiu. Okamžite po tom sa vrátila ku svojmu starému ja. Opäť to bola láskavá a starostlivá žena, ktorá dbala o dobro svojich blízkych. Neskôr jej lekári povedali, že nakoniec zistili, že nešlo o gliblastóm, ale o oligodendroglióm v treťom štádiu, ktorý je ešte liečiteľnejší, píše mirror.co.uk.

Ženu zmenil nádor
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: justgiving.com, mirror.co.uk)

Lenže po troch mesiacoch našli Catherine pri kontrole ďalší nádor. V septembri si teda opäť ľahla pod nôž. Chirurgom sa podarilo vybrať 95 percent nádoru, potom pacientku poslali na rádioterapiu. Hoci sa nikdy nevylieči, bude vraj so zvyškom nádoru môcť žiť do konca života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu