Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Týchto 5 noviniek zmení náš život

Zobraziť galériu (5)

To bude paráda! V najbližších rokoch budeme môcť využívať lekára na diaľku, inteligentný mobil či trojrozmerný internet. Technické inovácie nasledujúcich piatich rokov nedávno zverejnila spoločnosť IBM. Pracujúcemu človeku by mali zjednodušiť každodenný život a tiež prispieť k ochrane životného prostredia.

1. PREKLADY V REÁLNOM ČASE


V nasledujúcich piatich rokoch by neznalosť cudzích jazykov nemala byť žiadny problém pre nikoho z nás. Služby prekladania v reálnom čase budú zabudované priamo v mobiloch, autách či vreckových počítačoch a vy sa bez problémov dorozumiete kdekoľvek na svete.

Týchto 5 noviniek zmení
Zobraziť galériu (5)

2. TROJROZMERNÝ INTERNET

Rozvoj 3D internetu umožnia populárne online svety, ako napr. Second Life či World of Warcraft. Vy sa potom budete môcť po trojrozmernom online svete prechádzať nielen uličkami supermarketov, knižníc či rôznych predajní, ale môcť tam stretnúť i odborníkov, ktorých by ste inak nestretli.
Týchto 5 noviniek zmení
Zobraziť galériu (5)

3. INTELIGENTNÉ MOBILY

Mobilné telefóny budú vďaka pokročilým lokalizačným technológiám schopné zmapovať, kde sa práve nachádzate, pracujete, komunikujete a čo uprednostňujete počas práce a cestovania. Mobil bude mať schopnosť učenia a prispôsobí sa potrebám užívateľa. V praxi to bude znamenať, že keď sa budete nachádzať v škole či v práci, automaticky sa presmeruje na hlasovú schránku, prípadne vaša donášková služba pizze bude vedieť, kedy sa nachádzate na ceste domov a pošle vám ponuku jedla šitú na mieru.
Týchto 5 noviniek zmení
Zobraziť galériu (5)

4. LEKÁR NA DIAĽKU

Pomocou senzorov umiestnených v domácnosti, samostatných zariadeniach či na tele pacienta umožnia lekárom monitorovať aktuálny zdravotný stav na diaľku. Ľudia s chronickými ochoreniami ľadvín, cukrovkou či problémami s krvným obehom si tak budú môcť svoj stav sledovať kedykoľvek počas dňa. Okrem toho budú môcť klinickí lekári poskytovať priebežnú preventívnu starostlivosť bez ohľadu na miesto, kde sa pacient nachádza.
Týchto 5 noviniek zmení
Zobraziť galériu (5)

5. EKOLOGICKÉ NANOROBOTY

Nanotechnológia - teda schopnosť vytvárať miništruktúry manipuláciou s atómami a molekulami – už teraz umožňuje vyrábať stále menšie, lepšie a lacnejšie počítače či mobilné telefóny. V nasledujúcich piatich rokoch sa však bude využívať na filtráciu vody, čo by mohlo pomôcť pri riešení nedostatku zdrojov pitnej vody vo svete.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu