Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Daniela (24) žila mesiac s nechutnosťou v nose: Bolo to utrpenie, mohla sa prevŕtať do mozgu!

Pijavica merala viac ako osem centimetrov Zobraziť galériu (3)
Pijavica merala viac ako osem centimetrov (Zdroj: youtube, facebook)

EDINBURG - Keď sa 24-ročná Daniela Liverani vrátila z Vietnamu domov do Edinburgu, všimla si malý podlhovastý krvavočervený útvar, ktorý jej visel z nosa. Spočiatku ho považovala len za krvnú zrazeninu, ale keď bola o niekoľko dní prevezená do nemocnice, nemohla uveriť vlastným očiam!

„Asi dva týždne predtým, ako som sa vrátila z Ázie, začala som trpieť krvácaním z nosa,“ povedala pre denník Mirror mladá žena. „Tesne predtým, ako to začalo, som však spadla na motorke a myslela som si, že sa mi v nose utvorila krvná zrazenina,“ pokračovala Daniela, ktorá len o vlások unikla smrti...

Daniela (24) žila mesiac
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

„Keď som sa vrátila domov, krvácanie prestalo, ale všimla som si, že mi z nosa trčí niečo ako stuhnutá krvná zrazenina,“ komentovala cestovateľka, ktorá najprv visiacej „zrazenine“ nevenovala väčšiu pozornosť a vopchala ju do nosnej dierky, keďže sa nedala odstrániť.

Keď však potom Daniela vošla do sprchy, zrazenina „vyliezla“ až k jej pere a mohla vidieť, ako vytŕča z nosa! „Okamžite som zo sprchy vyskočila pred zrkadlo a videla som, že na zrazenine sú pruhy... Pochopila som, že je to zviera!“

Daniela okamžite odišla do nemocnice, kde jej lekári s pomocou klieštikov a pinzety polhodinu nenásytnú osemcentimetrovú pijavicu odstraňovali. Bolo to utrpenie - vždy, keď ju doktor chytil, cítila som, ako pijavicu ťahá na vnútornej strane môjho nosa,“ opísala svoje útrapy Daniela.

Daniela (24) žila mesiac
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Príbeh krvilačného votrelca mal skutočne šťastný záver, pretože keby Daniela neprišla do nemocnice včas, pijavica by sa jej mohla prevŕtať až do mozgu, skonštatovali lekári! Podľa Marka Siddala, kurátora z amerického prírodovedeckého múzea, sa mohla na Danielu pijavica prisať, keď vo Vietname plávala vo vode, alebo sa jej dokonca do tela mohla dostať pri pití vody.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu