Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tisícročné proroctvo sa napĺňa, rozhodujúca bitka sa blíži: Alah to sľúbil Islamskému štátu!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Twitter)

DAMASK – Čaká nás rozhodujúca bitka, ktorá určí podobu sveta! Toto je starodávne proroctvo ženúce Islamský štát za svojim cieľom. Neveriaca horda križiakov sa stretne v kľúčovej bitke s moslimskou armádou pri sýrskom meste Dabiq. Moslimovia v nej majú na mále, ale aj tak zvíťazia a nastane apokalypsa.

Tisíc tristo ročné sunitské proroctvo spomenuté v kanonických zväzkoch proroka Mohameda sa stalo posvätnou modlou, ktoré tvorí ich hlavnú ideológiu. Najmä po tom, čo dobili mesto Dabiq. To je znamenie, ktoré má značiť prichádzajúci „malahim“ – teda apokalypsu v moslimskom jazyku.

Mesto Dabiq má pre nich symbolický význam. Stalo sa synonymom v boji proti Západu. Dokonca po tomto meste pomenovali aj svoj oficiálny časopis. Teraz sa čaká na príchod "neveriacej hordy", aby ju mohol Islamský štát poraziť.

Takto vyzerá oficiálny časopis Islamského štátu Dabiq
Zobraziť galériu (5)
Takto vyzerá oficiálny časopis Islamského štátu Dabiq  (Zdroj: Twitter)

Keď sa IS dostal pod tlak leteckého bombardovania, proroctvo nabralo na sile. Kvôli tomu vznikli obdoby obrázkov, kde sú moslimovia zobrazení ako bojujú proti križiackym armádam neveriacich. „Zdvihne to morálku,“ tvrdí pre Times of Israel Shadi Hamid z inštitútu Brookings. „Je správne sa domnievať, že veľká väčšina islamských bojovníkov tomu verí,“ dodáva na margo starodávneho proroctva.

Verí tomu väčšina džihádistov, ktorí sú naozaj odhodlaní. „Levy Islamu zdvihli svoju zástavu Kalifátu v Dabiqu,“ napísal jeden z tuniských podporovateľov na Twitteri. „Teraz čakajú na príchod križiackej armády“.

Rozhodnúť by sa malo v bitke pri Dabiqu
Zobraziť galériu (5)
Rozhodnúť by sa malo v bitke pri Dabiqu  (Zdroj: Twitter)

Samotné proroctvo sa šírilo v niekoľkých verziách. Ale v každej je spojovacím prvkom konečný stret armády bezvercov a moslimských bojovníkov. V posledných týždňoch sa objavilo viac symbolických znakov prichádzajúceho „malahimu“.

Príchod kalifátu bol predpovedaný

V proroctve sa spomína tiež dobytie Konštantínopola, teda dnešného Istanbulu. Keď sa Turecko pridalo na stranu bojujúcu proti radikálom, mnohým to zas len pridalo na viere, že osudný stret prichádza. Tieto udalosti si vykladajú ako jasné potvrdenie proroctva.

Ešte v čase Al-káidy za vodcu Abú Zarkáwího sa spomínalo proroctvo s rozhodujúcou bitkou pri meste Dabiq. „Iskra bola zapálená v Iraku a jej budú rásť až pokým nezničia križiacke výpravy v Dabiqu,“ vyhlásil teroristický vodca Zarkáwí.

Kalif Islamského štátu Abú bakr-al Bagdádí
Zobraziť galériu (5)
Kalif Islamského štátu Abú bakr-al Bagdádí  (Zdroj: YouTube)

Každý ďalší úspešný postup si extrémisti vykladajú ako potvrdzovanie predpovede. Keď sa kalifom Islamského štátu stal Abú Bagdádí, iba sa posilnila viera v správnosť ich svätej vojny.

Džihádisti si sľubujú naplnenie cieľa a obhajujú to „Božím sľubom“. No našli sa aj takí prívrženci, ktorí sú viac opatrnejší. „Rozhodujúca bitka môže prísť teraz alebo aj v budúcnosti,“ napísal Anjem Choudary, radikálny britský kazateľ, na Twitter.

Tisícročné proroctvo sa napĺňa,
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

„Nemyslím, že sa každý moslim o to usiluje,“ myslí si o rozhodujúcej bitke Choudary. Väčšina aj tak verí tomu svojmu. „Dabiq nastane určite. Američania a ich spojenci vstúpia do Sýrie, keď zbadajú, že ich letecké bombardovanie nemá úspech. Tento sľub nám dal Boh,“ napísal na sociálnu sieť jeden z odhodlaných džihádistov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu