Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tak toto tu ešte nebolo: Muž predáva lampu zo svojej amputovanej nohy!

Holanďan zo svojej nohy urobil originálny zberateľský exponát Zobraziť galériu (4)
Holanďan zo svojej nohy urobil originálny zberateľský exponát (Zdroj: Twitter)

AMSTERDAM - Po tom, ako Holanďan Leo Bonten prišiel o svoju nohu, rozhodol sa urobiť veľmi nezvyčajnú vec. Amputovanú nohu dal zabudovať do lampy, ktorú sa pokúša predať za 100 000 eur. O morbídny zberateľský artefakt sa hneď po zverejnení rozbehla zúrivá dražba.

Leo Bonten si pred dvomi rokmi veľmi nešťastne zlomil nohu, keď sa pošmykol v bazéne. V dôsledku komplikácií a niekoľkých operácií kolena a predkolenia sa lekárom nohu nepodarilo zachrániť. Nohu mu museli nohu amputovať, ale Holanďan si vybojoval povolenie, aby svoju končatinu mohol vziať k sebe domov, čím vyvolal veľký rozruch.

Tak toto tu ešte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Muž mal s nohou totiž veľké podnikateľské plány. Oslovil dizajnéra lámp, s pomocou ktorého zhotovili originálnu lampu s Bontenovou plávajúcou amputovanou nohou. Lampu sa potom Holanďan rozhodol predať cez internetovú aukciu na eBay, pretože potreboval peniaze.

Tak toto tu ešte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: improbable.com)

Willem Schäperkötter, konštruktér lampy, bol zrazu zahltený záujemcami. Celé dva týždne pracoval na zhotovení morbídneho dizajnérskeho nápadu, ale nerátal s veľkým dopytom. „Čudujem sa. Myslel som si, že lampa sa bude predávať niekoľko rokov, ale nie tak rýchlo,“ poznamenal dizajnér.

Tak toto tu ešte
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: improbable.com)

Hoci o originálnu lampu prejavilo záujem niekoľko kupcov, pravidlá internetového obchodu eBay zakazujú predaj ľudí, častí ľudských tiel alebo kostí. Preto teraz Leo Bonten hľadá aukčnú platformu, prostredníctvom ktorej by lampu s nohou mohol predať bez porušovania pravidiel, informoval nemecký denník Bild.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu