Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Lesbičky Vivian (91) a Alice (93) sa vzali: Manželstvo po 72 rokoch spolužitia!

Dámy sa vzali po 72 rokoch spolužitia
Dámy sa vzali po 72 rokoch spolužitia (Zdroj: Foto: Thomas Geyer)

DAVENPORT - Vivian Boyackovej a Alice Dubesovej by mohol závidieť nejeden pár. Žijú spolu už sedemdesiatdva rokov. Obe majú po deväťdesiatke, no i napriek pokročilému veku si pred pár dňami povedali „áno“ a posledné chvíle života tak strávia v manželstve. Ide zrejme o najstarší lesbický pár, ktorý sa vzal v takom vysokom veku.

Vivian (91) a Alice (93) mali svadbu 6. septembra v kresťanskom kostole v štáte Iowa v meste Davenport. Počas obradu sedeli na vozíčkoch, no aj napriek tomu sa tešia výbornej psychickej i fyzickej kondícii. Manželský sľub zložili pred malou skupinkou členov rodiny a blízkych priateľov.  

Ženy sa prvýkrát stretli v roku 1942. Odišli spolu do Davenportu. Tam bola Vivian učiteľkou a Alice pracovala ako účtovníčka. Žijú spolu už 72 rokov a počas tohto obdobia precestovali všetky štáty USA, provincie Kanady a dvakrát navštívili Anglicko. "Užili sme si skvelé časy," zaspomínala si Alice.  

"Poznám tieto dámy celý svoj život a môžem povedať, že sú jedinečné. Je to veľmi výnimočný deň pre nás všetkých," cituje ich priateľa Jerryho huffingtonpost.com.

Štát Iowa uzákonil manželstvo homosexuálov v roku 2009.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu