Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Paríži prepadli a olúpili saudskoarabského princa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Nemenovaný saudskoarabský princ bol v nedeľu večer prepadnutý v Paríži, a to aj napriek konvoju vozidiel, ktorý ho sprevádzal na letisko. Princa olúpili o štvrť milióna eur a nešpecifikované "citlivé dokumenty", uviedla dnes belgická tlačová agentúra Belga.

Princov konvoj smerujúci na letisko Bourget, 15 km severne od Paríža, bol napadnutý v nedeľu večer, keď ozbrojené komando prekvapilo kolónu vozidiel pri východe z mesta v oblasti Porte de la Chapelle.

"Vyčíslená škoda je 250.000 eur, pri útoku nikto nebol zranený," uviedli pre francúzske médiá zdroje blízke princovi.

Podľa denníka Le Parisien boli neznámi násilníci vyzbrojení samopalmi a okrem peňazí sa zmocnili aj dokumentov označovaných za "citlivé".

Princ bol pred útokom na návšteve veľvyslanectva Saudskej Arábie, odkiaľ sa vybral rovno na letisko, uviedli rozhlasové stanice Európa-1 a RMC. Olúpené a odcudzené vozidlo patriace ambasáde bolo neskôr objavené spálené.

Podľa informácií z blízkosti saudskoarabského princa boli útočníci dobre informovaní a organizovaní, o čom svedčí aj absolútny úspech ich netradičnej akcie a skutočnosť, že úradom sa doteraz nepodarilo vypátrať ani jedného z účastníkov prepadu.

Vyšetrovanie ozbrojeného prepadnutia bolo v rámci parížskej justičnej polície zverené Brigáde pre boj proti organizovanému zločinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu