Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lupiči v policajných uniformách ukoristili 10 miliónov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PARÍŽ - Lupiči preoblečení za príslušníkov bezpečnostných zložiek sa dnes neďaleko Paríža pokúsili dvoma výbušninami vyhodiť do vzduchu trezor firmy prevážajúcej peniaze. Pri lúpeži v sídle firmy na prevoz peňazí v Orly-Ville zahynul zamestnanec (53), ďalší údajne prišiel pri explózii o obe nohy. Dvaja utrpeli ľahšie zranenia.

Štyrom alebo šiestim zamaskovaným útočníkom sa podarilo ujsť. Podľa prvých poznatkov však museli odísť bez koristi. Muži mali vopred pripravené dve autá, ktorými unikli.

Podľa informácií internetového vydania parížskeho denníka Le Figaro ukoristila skupina niekoľkých páchateľov, preoblečených za príslušníkov bezpečnostných zložiek okolo desať miliónov eur.
      
Silne vyzbrojení páchatelia na úteku strieľali na policajtov zo samopalov typu Kalašnikov. Jedného z okoloidúcich vzali ako rukojemníka, ale po krátkom čase ho nechali ísť.
      
Okrem toho lupiči podpálili jedno zaparkované auto, aby bezpečnostným zložkám odrezali cestu a sťažili im prenasledovanie. "Bola to ozajstná akcia komanda," povedal policajný odborár Luc Poignang.
      
V posledných rokoch došlo vo Francúzsku opakovane k brutálnym prepadom pri prevozoch peňazí. Útočníci pritom na úteku často použili automatické zbrane. Nie je jasné, či patrili k jednej organizovanej bande, napísala agentúra DPA.
      
Úplne bez násilia však prebehla akcia "zlodeja storočia" Toniho Musulina. Šofér auta na prevoz peňazí v roku 2009 vylákal svojho kolegu z opancierovaného vozidla a obohatil sa o 11,6 milióna eur. Odsúdili ho na päť rokov väzenia - časť peňazí sa dodnes nenašla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu