Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Moderná mafia: Takto ste sicílskych ganstrov ešte nevideli, FOTO ich luxusného života!

Domenico sa rád predvádza na webe Zobraziť galériu (4)
Domenico sa rád predvádza na webe (Zdroj: Facebook)

LONDÝN - Sicílska mafia je známa prísnym dodržiavaním svojich tradícií a rituálov. Ani ona ale neodolala tlaku informačných technológií a najmä sociálnych sietí, prostredníctvom ktorých realizuje svoje špinavé povolanie a ukazuje svoj životný štýl.

Ani mafia už nie je to, čo bývala. Aj ona kráča s dobou a svoje staré zvyky mení za nové. Napríklad začína prenikať na internet. Na Facebooku si tvorí nové aliasy a falošné identity a predáva touto cestou drogy a mámi výpalné.

Sociálne siete gangstrom ale slúžia i na to, aby sa na nich chválili svojím bohatstvom a mocou, podoktol taliansky magazín l'Espresso. Rád sa týmto spôsobom prezentuje dvadsaťosemročný mafián z Palerma Domenico Palazzotto. Naposledy sa odfotil pri leňošení na jachte alebo ako popíja šampanské v limuzíne.

Moderná mafia: Takto ste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Moderná mafia: Takto ste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Moderná mafia: Takto ste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Jeho sebavedomie každým dňom rastie na sile. Nedávno dokonca prehlásil, že sa sám považuje za "krstného otca". Keď sa ho istý mladík pýtal, či mu má poslať svoj životopis, pretože chce ísť k nemu do gangu, odvetil: "Áno, brat. Musíme si najprv pozrieť tvoj register trestov. Ľudí s čistým záznamom totiž neberieme." Keď Domenico zistil, že daný uchádzač spĺňa podmienky, povedal: " Pridaj sa k môjmu tímu, sme najsilnejší".

Okrem Palazzotta sa svojím luxusným životným štýlom prezentuje na verejnosti aj ďalší "don z klanu", Salvatore D'Alessandro. Často sa necháva vyfotiť v drahých reštauráciach či počas jazdy na lodi. "Som jeden z malých žralokov, ktorí lovia v hlbokých vodách. Ale príde okamih, kedy vystúpam na povrch a s nikým nebudem mať zľutovanie," zvykne o sebe hovoriť Salvatore.

Vyšetrovatelia majú ale iný názor. Tvrdia, že internetové chválenkárstvo mafiánov skôr než k upevneniu moci povedie k ich pádu. A zrejme to tak aj bude. Ešte v júni totiž polícia v rámci akcie "Apokalypsa" zatkla 95 vychádzajúcich hviezd Cosa Nostry vrátane Palazzotta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu