Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ako vidí desivé nepokoje v Gaze tínedžerka: Mám 16 a prežila som už tri vojny!

Odkaz, ktorý vyjadruje všetky Farahine pocity Zobraziť galériu (3)
Odkaz, ktorý vyjadruje všetky Farahine pocity (Zdroj: Foto: Twitter)

GAZA - Mladá Palestínčanka Farah Bakerová (16) žije so svojou rodinou v nepokojnom pásme Gazy. Kvôli konfliktom medzi Izraelom a palestínskym Hamasom trpia najviac obyčajní ľudia. Neustále žijú v strachu a obavách, aké nešťastie im prinesie nasledujúci deň. Smrť, bolesť a neuveriteľné trápenie zverejňuje Farah na internete, aby aj touto cestou ukázala, ako veľmi trpia nevinní civilisti.

Mladá tínedžerka zažila za svoj krátky život už tri vážne bojové konflikty. V posledných dňoch má opäť strach o svoj život a o životy svojich blízkych. Je však odvážna a hrozivú situáciu zverejňuje prostredníctvom videí a fotografií na internete, aby svetu ukázala, ako to v jej domovine skutočne vyzerá. K srdcervúcim patria aj je vlastné pocity.

„Dnes v noci som takmer zomrela!" napísala dievčina a sociálnu sieť. K svojim slovám pripojila aj zábery z nočného bombardovania zo strany Izraela.

Ako vidí desivé nepokoje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Twitter)

Ako informuje denník Daily Mail, dievčina si hovorí Farah Gazan. Jej nelichotivý osud už sledujú tisícky ľudí z celého sveta, ktorých jej pravdivé slová plné strachu chytajú za srdce. Tínedžerkini priaznivci vyzývajú spoločne s ňou Izrael a Palestínu, aby boje zastavili.

Som Farah Baker, dievča z Gazy, mám 16 rokov. Odkedy som sa narodila, prežila som tri vojny, myslím, že už stačilo. Zachráňme Gazu.
Zobraziť galériu (3)
Som Farah Baker, dievča z Gazy, mám 16 rokov. Odkedy som sa narodila, prežila som tri vojny, myslím, že už stačilo. Zachráňme Gazu.  (Zdroj: Foto: Twitter)

„Chcela by som vám prezradiť, čo sa deje v týchto dňoch v Gaze. Nemôžeme ani opustiť naše domovy, pretože vonku je to príliš nebezpečné," opisuje čitateľom na svojom blogu a v desivých zážitkoch pokračuje: „Rakety a svetlice padajú po celej Gaze ako silný dážď v januári. Z môjho domu priamo vidieť dym a padajúce bomby. Táto noc je najhoršia pre všetkých ľudí v Gaze. Zostaneme však silní a odoláme!"

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu