Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hudobná oslava rytmov so Zakirom Hussainom bude v Bratislave

(Zdroj: PR)

Jeden z architektov world music, tabla superstar a národný poklad Indie, to sú pomenovania legendárneho hudobníka Zakira Hussaina. Na Slovensko príde s projektom, v ktorom predstaví výnimočných perkusionistov Indie a Ázie.

Spoluhráč takých umelcov ako Ravi Shankar, s ktorým predstavil indickú hudbu a nástroj tabla na Západe, spoluzakladateľ slávnej skupiny Shakti s Johnom McLaughlinom a Planet Drum s Mickey Hartom sa prezentoval počas svojej obdivuhodnej kariéry v mnohých jedinečných projektoch v oblasti jazzu, world music a indickej hudby.

 V aktuálnom projekte "Majstri perkusií" sa vracia ku svojim koreňom a koncertuje s pozoruhodnými umelcami, aby ponúkol nezvyčajné rytmy a perkusívne majstrovstvo. V roku 2014 bude medzi účinkujúcimi aj najznámejší uzbecký hráč na nástroj doyra Abbos Kosimov, ako aj syn legendárneho majstra na flautu bansuri, virtuóz Rakesh Chaurasia a ďalší vynikajúci hudobníci, ktorí predstavia tradičné, nielen perkusívne nástroje Indie.

Festival perkusií -World of the Drums sa tento rok uskutoční v Bratislave v novej podobe. Počas troch rokov sa nám podarilo rozbehnúť podujatie, ktoré malo priaznivú odozvu a získali sme pre rytmy a perkusie nových nadšencov nielen na Slovensku. Teší nás to, a preto chceme ponúkať zaujímavé projekty aj naďalej. Tento rok sme sa rozhodli

pripraviť top lahôdku a predstaviť mimoriadnu zostavu hudobníkov – Zakir Hussain a Majstri perkusií. Pre nás je obrovskou cťou, že do svojho svetového turné  a nabitého programu zahrnuli aj Bratislavu, pretože podľa mnohých odborníkov a bubeníkov je Zakir Hussain  jedným z najpozoruhodnejších žijúcich perkusionistov na svete vôbec a vidieť ho hrať naživo je nevšedný zážitok. Sme radi, že ho môžeme sprostredkovať v rámci festivalu a ostať tak verní našej snahe o kvalitné, žánrovo pestré podujatia, v ktorých predstavujeme  výnimočných hudobníkov a unikátne hudobné nástroje. Asi to znie zložito, ale môžem všetkých ubezpečiť, že aj v tomto prípade pôjde hlavne a predovšetkým o skvelú hudbu, ktorú verím, že slovenskí diváci privítajú a ocenia. Všetkých srdečne pozývame 5. novembra do Štúdia 1 Slovenského Rozhlasu“, uviedla Jarmila Vlčková, organizátorka festivalu.

"Bude to vtáčí pohľad na hudbu Indie, na jej kultúru. Nebudeme meniť svet, neponúkame žiadne prevratné posolstvo. Jediné, o čo sa pokúsime je vtiahnuť vás do ojedinelej hudby a rytmov, ktoré sa dajú zažiť mimo Indie v tomto rozsahu, len veľmi zriedkavo." Zakir Hussain


Účinkujú:
Zakir Hussain - tabla

Rakesh Chaurasia – Bansuri flauta

Sabir  - Sarangi

Abbos Kosimov - Doyra

Deepak Bhatt -  Dhol

Ningonbam Joy Singh – tancujúci bubeník z Manipuru

 

https://www.youtube.com/watch?v=wWJRwz7oBb4#t=311

 

Vstupenky nájdete na www.predpredaj.sk

 

 

-reklamná správa- 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu